Защо Мбапе може да се озове в Ливърпул през 2023-а


Защо Мбапе може да се озове в Ливърпул през 2023-а
Снимка: Getty Images/Guliver

5696 0

Суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе действително може да продължи кариерата си в английския гранд Ливърпул, каквито информации се появиха по-рано. Причината е, че "най-уважаваният футболен съветник" на Мбапе вижда "червените", като "най-подходящата дестинация" за него, пише испанският вестник El Pais.

Мбапе може да смени ПСЖ, но не и с Реал Мадрид

Както е известно, през миналото лято Мбапе искаше да бъде трансфериран в испанския колос Реал Мадрид - и то само няколко месеца след като поднови контракта си с парижани. От ръководството на ПСЖ обаче категорично отказаха да се разделят с нападателя и блокираха трансфера му, като поискаха от Реал нереална трансферна сума.

Ливърпул - единствената опция пред Килиан Мбапе?

Желанието на Мбапе бе да заиграе в Реал, но от ПСЖ са в значително влошени отношения с ръководството на "кралете" и президента Флорентино Перес. Поради тази причина босът на парижани Насер Ал-Хелайфи е готов да пусне Мбапе във всеки друг отбор, но не и в Реал Мадрид. А опциите пред нападателя извън Мадрид се свеждат основно до една - Ливърпул.

Чичото на Мбапе го натиска за трансфер в Ливърпул

El Pais пише, че чичото на Килиан - Пиер Мбапе, го е призовавал да поеме към Ливърпул през лятото, като продължава да смята "Анфийлд" за точното място за него. Самият Мбапе пък има огромно доверие на чичо си, който му прокара път в младежкия отбор на Монако, за да тръгне кариерата му нагоре.

Пиер Мбапе е уважаван футболен анализатор, работил като треньор във Франция, както и във Висшата лига. Той е един от най-близките хора на Килиан и няма да е изненада, ако отново опита да убеди племенника си да поеме към Мърсисайд през 2023-а.

Ливърпул е в контакт със семейството на Мбапе

Ливърпул е в контакт със семейството на Мбапе от години, а наскоро се появиха информации, че американските собственици на "червените" държат да подпишат с Мбапе през следващата година. Собственикът Джон Хенри е притеснен от слабия старт на сезона за Ливърпул и иска да осигури на Юрген Клоп класния френски нападател.

В последните седмици се появиха множество слухове, че Килиан Мбапе иска да напусне ПСЖ, дори още през зимния трансферен прозорец. Това пък доведе до информации, че от Ливърпул обмислят да предложат Мохамед Салах в сделката за Мбапе, за да могат да намалят потенциалната цена, която от ПСЖ биха поставили за французина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички