Приятел на Кристиано: Ако Меси бе с работната етика на Роналдо, щеше да е спечелил 15 пъти "Златната топка"


Приятел на Кристиано: Ако Меси бе с работната етика на Роналдо, щеше да е спечелил 15 пъти "Златната топка"
Снимка: Getty Images/ колаж Actualno.com

1723 0

Лионел Меси, който спечели Световното първенство по футбол само преди 3-4 месеца, отпадна рано-рано в Шампионска лига. За втора година поред той и ПСЖ напуснаха на осминафиналите. Това пък може и да се окаже причината, заради която Лео да не завоюява "Златната топка" за изумителен осми път.

Интересно твърдение, обвързано точно с най-ценния индивидуален приз във футбола, направи легендата на Манчестър Юнайтед Патрис Евра. Както е известно, той е в отлични отношения с бившия си съотборник Кристиано Роналдо.

Неведнъж бившият бранител е заемал именно страната на португалеца във вечния спор между него и Лионел Меси. Този път обаче французинът изрази любопитно мнение. А именно, че ако Меси е бил с работната етика на Кристиано, то е можел да постигне още по-немислими неща. Като да спечели "Златната топка" 15 пъти!

"Искам да обясня защо избирам Роналдо всеки път. Не е защото е наш брат, а защото съм влюбен в работната му етика. Имам чувството, че Меси просто е получил талант от Господ, а Роналдо е трябвало да се труди за всичко" - започна Евра.

"Той също имаше таланта, но е трябвало да работи за него. Ако Меси имаше същата работна етика като Роналдо, той сигурно щеше да е спечелил 15 пъти "Златната топка" - сподели френската легенда на Манчестър Юнайтед.

Аржентинецът не успя да намери добрата си игра в двете срещи с Байерн и неговият тим отпадна безславно. Любопитното е, че Меси обеща фланелката си на Мусиала, но накрая Джамал призна, че останал с празни ръце.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички