Как се спира Килиан Мбапе? Защитник на Байерн Мюнхен издаде рецептата


Как се спира Килиан Мбапе? Защитник на Байерн Мюнхен издаде рецептата
Снимка: Getty Images

1637 0

Защитникът на Байерн Мюнхен Дайо Упамекано изрази увереност, че добрата комуникация и затварянето на празните пространства са позволили на баварците да неутрализират Килиан Мбапе в реванша от 1/8-финалите в Шампионска лига.

Късно снощи (8 март) немският колос победи ПСЖ с 2:0 и с общ резултат 3:0 го изхвърли от турнира, а Мбапе действително не успя да покаже почти нищо от своя арсенал.

Говорейки пред "Canal Plus", Упамекано заяви следното: "Знаехме, че ще бъде необходимо да затваряме пространствата и да се движим компактно. После идва и комуникацията между Матайс де Лихт, Йосип Станишич и мен. Справихме се много добре и си свършихме работата".

"Не мисля, че ПСЖ ни притесни по някакъв начин. Очаквахме и знаехме, че ще бъде труден мач и за двата отбора. Знаехме и че те често ще търсят Килиан Мбапе в дълбочина. Опитах се да се справя с това, но беше малко сложно. Той е много бърз, но днес ставаше въпрос за отборна работа. Треньорът ни беше предупредил, че трябва да сме готови във всяка ситуация - ние бяхме и сега сме много щастливи", допълни още централният защитник.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Томас Мюлер жегна Лионел Меси: Кристиано Роналдо беше нашият проблем, когато играеше в Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички