Киелини: Мбапе е по-добър от Неймар


Киелини: Мбапе е по-добър от Неймар
Снимка: Getty Images/Guliver

3239 0

Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини смята, че Килиан Мбапе ще бъде футболистът, който ще върви по стъпките на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, когато те се откажат, като добави, че французинът ще бъде по-добър играч от съотборника си в Пари Сен Жермен Неймар. В богата си кариера Киелини се е изправял срещу някои от най-добрите нападатели в световния футбол, но заяви, че е бил възхитен първия път, когато е видял Мбапе.

„Смятам, че Мбапе е много по-добър от Неймар, тъй като е по-постоянен. Бъдещето му принадлежи. Той определено е уникален играч. Първият път, в който го видях по телевизията, беше по време на мача между Манчестър Сити и Монако в Шампионската лига през 2017-та година. Той беше много впечатляващ. В края на първото полувреме попитах спортния директор на Ювентус Фабио Паратичи „Кой е той? От коя планета идва?“ Фабио ми каза „Да, знам, знаем за него от много време“. Той беше нападател, който не можеш да спреш, и беше само на 18 години. Сега е на 21 и вече е световен шампион. Не му липсва нищо, той е безценен шедьовър“, написа Джоджо Киелини в своята автобиография, цитиран от ‘RMC’.

Неймар се превърна в най-скъпият футболист в света след трансфера си от Барселона в Пари Сен Жермен, но вече остава в сянката на Мбапе в тима на парижани. Френският нападател бе обявен за голмайстор на Лига 1 през настоящия сезон, след като вкара 18 гола в 20 срещи на тима. А ето какво е бъдещето на Мбапе според един от френските спортни ежедневници.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички