Как тролове на ПСЖ могат да освободят нещастния Мбапе от "капана" на клуба


Как тролове на ПСЖ могат да освободят нещастния Мбапе от "капана" на клуба
Снимка: Getty Images

1319 0

Френският гранд Пари Сен Жермен си е вкарал автогол, създавайки тролове, които да дискредитират Килиан Мбапе и "враждебните" медии, пращащи го в други отбори.

В сряда бе съобщено, че парижани са създали множество фалшиви акаунти в социалните мрежи, с които да се проведе кампания срещу Мбапе и "фалшивите новини" за бъдещето му.

Създавал ли е ПСЖ тролове за дискредитирането на Мбапе?

ПСЖ категорично отхвърли обвиненията, че от клуба са създали предполагаемите фалшиви акаунти. Ако обаче обвиненията се потвърдят, то Мбапе може да използва това, за да прекрати договора си, пише MARCA.

ПСЖ нарушава договора си с Мбапе за лоялност и добросъвестност

Татяна Васин, адвокат по трудово правоотношение, обяснява как Мбапе може да използва гореспоменатата информация, за да успее да се отдалечи от Париж.

„Всяка от страните, обвързани с трудов договор, подлежи на задължение за лоялност, което е еквивалентно на задължението за добросъвестност, съществуващо във всички договори“, каза Васин за RMC.

„Това задължение изисква както служителят, така и работодателят да изпълняват задълженията си един към друг справедливо и, очевидно, без да вреди на другия.

Мбапе излъган от ПСЖ да преподпише с нереални обещания

„В случай на съдебен спор ще зависи от органи като трудовия съд или правната комисия на LFP (Професионалната френска футболна лига) да решат този въпрос с оглед на елементите, които са в досието. Те са тези, които имат последната дума“, каза още тя.

Въпреки че удължи договора си с ПСЖ през май, отношенията на Мбапе с клуба се влошиха, като се твърди, че французинът настоява за трансфер през предстоящия януарски прозорец.

Нещастието на Мбапе се дължи на поредица от обещания, дадени му преди подновяването на контракта през май. Френският национал смята, че е бил излъган с поредица от неосъществими обещания от ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички