След ПСЖ - накъде? 5 опции, които стоят пред Килиан Мбапе


След ПСЖ - накъде? 5 опции, които стоят пред Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images

3650 0

Възникват все повече въпроси относно бъдещето на младата звезда на ПСЖ - Килиан Мбапе. През лятото френският футболист поднови договора си с парижани и отказа оферта от Реал Мадрид.

Въпреки това, според информация на "Марка", отношенията между клуба и Мбапе в момента са обтегнати. Смята се, че французинът е пожелал да се раздели с ПСЖ през януари.

Ако наистина се стигне до такова решение, ето кои са отборите, които имат най-големи шансове да привлекат френската суперзвезда:

Реал Мадрид

Реал Мадрид е може би най-очевидният избор, след като Килиан Мбапе вече беше много близо до подписване с "белия балет". След като обаче сделката се разпадна в последния момент, клубът не остана никак доволен от стечението на обстоятелствата. Въпреки това, ако се появи още един шанс Карло Анчелоти да добави в състава си Мбапе, със сигурност клубът ще бъде заинтригуван от възможността.

Ливърпул

Килиан Мбапе е споменавал, че майка му е фен на мърсисайдци, след като имаше слухове, че може да се присъедини към тима на Юрген Клоп. Евентуален такъв трансфер ще бъде ключов не само за Ливърпул, но и за самата Висша лига. Все пак една от най-разпознаваемите и успешни футболни звезди в момента ще заиграе в английското първенство. Подобно развитие на нещата обаче изглежда малко вероятно. Ливърпул едва ли ще иска да покрие финансовите изисквания, които Мбапе със сигурност ще прояви. Друг е въпросът, че едва ли и самият французин би се съгласил да стане част от тима на Юрген Клоп, особено като се има предвид неубедителното начало на сезона за мърсисайдци.

Байерн Мюнхен

Байерн Мюнхен и самата Бундеслига винаги са били изкушаваща дестинация за нови попълнения. Клубът има 10 поредни триумфа в германското първенство, а през лятото се раздели с Роберт Левандовски, като за негов заместник привлече Садио Мане, който не е напълно убедителен в изявите си. Мбапе може да се окаже последната част, която да пасне в добре смазаната машина на баварците, като по този начин ще даде голям шанс на тима на Юлиан Нагелсман да се бори за триумф в Шампионска лига.

Манчестър Юнайтед

Въпреки моментното не особено добро състояние на клуба, Манчестър Юнайтед си остава един от най-успешните и обожавани футболни отбори. „Червените дяволи“ пък винаги са обичали да привличат талантливи играчи. В момента Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Антони Марсиал не оправдават напълно очакванията, които от клуба имаха за тях. Съществуват и много въпроси относно начина, по който Кристиано Роналдо се чувства на „Олд Трафорд“, а също и за пътя, по който ще иска да поеме, след като изявите на „червените дяволи“ не съвпадат напълно с неговите очаквания. Може би едно ново попълнение като Килиан Мбапе ще помогне на състава на Ерик тен Хаг. Всичко това изглежда малко вероятно, но все пак е възможност, а и във футбола никога не се знае.

Челси

Клубът от Лондон не се свени да харчи пари за нови попълнения, а звезда като Мбапе може би ще изкуши новия собственик на „сините“ Тод Боели. Въпреки че в момента съставът на Греъм Потър не може да се оплаче от липса на таланти в атака, френската звезда може да се стори като още една много добра опция. Самият факт, че Челси е един от отборите, които харчат най-много за трансфери, оставя тази опция напълно 'отворена'.

Огромна роля за евентурално оттегляне от ПСЖ със сигурност ще окаже напражението между Мбапе и наставника на парижани Кристоф Галтие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички