Пайе не спаси Марсилия от изненадваща загуба


Пайе не спаси Марсилия от изненадваща загуба
Снимка: Guliver/GettyImages

2071 0

Отборът на Олимпик Марсилия допусна изненадващо поражение при визитата си на Метц в първа среща от 23-ия кръг на френската Лига 1.

Повторен дебют с екипа на марсилци направи новото попълнение Димитри Пайе, който се завърна в клуба след близо 2-годишен престой в английския Уест Хям. Френският национал започна на резервната скамейка, но се появи на терена в 54-ата минута на мястото на Буна Сар.

Още с влизането си в игра Пайе създаде главоболия на противниковата защита. Той центрира отлично от пряк свободен удар в наказателното поле на съперника. Там топката бе отклонена с глава към друга резерва – Бафетимби Гомис, който реализира, но голът правилно бе отменен поради засада.

Иначе единственото попадение в двубоя падна в 82-ата минута и бе дело на Ян Жуфър. Халфът донесе ценния успех за домакините след отлично изпълнение на пряк свободен удар и грешка на стража на Марсилия Пеле.

Така, въпреки че доминираха в големи периоди от срещата, играчите на Руди Гарсия не успяха да пробият защитата на Метц, инкасирайки трета загуба в шампионата в последните си четири мача. След поражението Олимпик остава на шестата позиция с актив от 33 точки, докато Метц се изкачи до 12-ото място с 26 пункта. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички