Зума загази: Заплашен е с до 4 г. затвор за побоя над котките си


Зума загази: Заплашен е с до 4 г. затвор за побоя над котките си
Снимка: Getty Images

2727 0

Защитникът на Уест Хем Курт Зума е заплашен с до 4 години затвор в родината си Франция за побоя над неговите котки. Както е известно, в социалните мрежи се появи видео, на което футболистът малтретира домашните си животни, според слуховете - защото счупили ваза.

Въпреки че Зума взе участие в мача с Уотфорд, който се игра след избухването на скандала, общественото недоволство към него набира все по-голяма скорост. Според "Daily Mail" в прокуратурата в Париж е постъпила официална жалба срещу играча от адвокатите на фондация "30 Million Friends". Това е най-голямата организация за защита правата на животните във Франция.

Със затягането на френските закони относно защитата на животните през 2021 година, футболистът може да получи до 4 години затвор и глоба от 50 000 паунда. Обстоятелствата, които не са в полза на Курт Зума, са фактите, че той е проявил жестокост към животно пред други хора и че животното е негово. Както е известно, братът на Зума засне действията му спрямо котките с телефона си. А ето как мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс обясни решението си да пусне Зума в игра въпреки скандала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички