Защитник на Челси с извънземна намеса - това ли е шпагатът на сезона във Висшата лига?


Защитник на Челси с извънземна намеса - това ли е шпагатът на сезона във Висшата лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

1621 0

Защитникът на Челси Курт Зума може да се окаже футболистът, който собственоръчно класира "сините" за участие в Шампионска лига през следващия сезон. В последния мач на отбора във Висшата лига - гостуването на градския съперник Кристъл Палас, френският бранител изуми феновете пред малкия екран с брилянтна намеса, която предотврати сигурен гол.

В последните 20 минути от срещата гостите трябваше да бранят крехката си преднина от само един гол, за да си тръгнат с трите точки от "Селхърст Парк". В самия край на мача Кристиан Бентеке бе изведен на чиста позиция за стрелба в наказателното поле, като дори белгиецът бе убеден, че е в ситуация "един на един" с вратаря на Челси Кепа Арисабалага.

В този момент обаче Зума буквално връхлетя в краката на белгийския нападател, за да направи чудесен шпагат, който изчисти топката. Така Бентеке не успя да нанесе удар, който във всеки случай щеше да създаде сериозни неприятности на Кепа. Благодарение на намесата на Зума, Челси взе победата и се изкачи на третото място във Висшата лига, изпреварвайки Лестър.

С подобна игра Зума определено може да се конкурира с най-добрия защитник в света Върджил ван Дайк. Бранителят на Ливърпул често се отличава в мачовете с отличното си позициониране и чистите единоборства, с които отнема топката от противниковите нападатели. Междувременно може да си припомните как Ван Дайк разнищи детето чудо на европейския футбол Ерлинг Холанд (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички