Защо любителят на животните Мойс пусна Зума титуляр след скандала с котките?


Защо любителят на животните Мойс пусна Зума титуляр след скандала с котките?
Снимка: Getty Images/Guliver

1238 0

Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс обясни защо, след като е любител на животните, е пуснал защитника Курт Зума в игра срещу Уотфорд вчера. Преди двубоя се появиха слухове, че футболистът ще бъде отстранен от участие в него заради видеото, на което рита и бие котките си.

Въпреки това Зума, въпреки че беше освиркан от трибуните, игра 90 минути и помогна на "чуковете" да победят с 1:0. След срещата обаче на Мойс му се наложи да обяснява защо е пуснал французина да играе.

"Да, ще продължим да го използваме. Аз се занимавам с футболните неща, а с останалото се справя клубът. Бях много разстроен, но зад кулисите клубът взе всички необходими мерки на момента. Моята работа е да определя най-добрия състав и Курт е част от него. Аз самият съм голям любител на животните и много хора бяха засегнати от случилото се. Бях много разстроен от видяното, но моята работа е да печеля победи за Уест Хем. Някои хора ще бъдат растроени и аз го разбирам", започна Мойс, цитиран от "Sky Sports".

"Аз много се грижа за моите кучета и коне. Клубът проучва това. Вече говорих с Курт и ще оставим това зад себе си, доколкото е възможно. Разбираме, че не всички са доволни от случилото се. Ситуацията е много лоша. Доколкото знам, Курт се е извинил. Знам, че много хора просто не го приеха. Но аз трябва да си върша работата и да представя най-добрия състав. Всички сме много разстроени и клубът няма да остави нещата просто така. Но Курт е един от най-силните ни титуляри, затова реших, че той ще играе", допълни треньорът. А ето какво се случи със Зума. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички