"Затрупаха" Ерик тен Хаг с въпроси за Кристиано Роналдо, гостуването на Челси остана на заден фон


"Затрупаха" Ерик тен Хаг с въпроси за Кристиано Роналдо, гостуването на Челси остана на заден фон
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1410 0

В утрешната събота (22 октомври) Манчестър Юнайтед гостува на Челси в мач от 13-ия кръг на английската Висша лига, който ще започне в 19:30 ч. българско време.

Наставникът на "червените дяволи" - Ерик тен Хаг, даде пресконференция днес, по време на която въпросите за Кристиано Роналдо очаквано доминираха над тези за предстоящия сблъсък със "сините" на Греъм Потър.

Припомняме, че на 19 октомври Юнайтед победи Тотнъм с 2:0 на "Олд Трафорд", а в края на мача португалецът отказа да влезе на смяна и се прибра директно в съблекалните. Впоследствие той бе изваден от състава за визитата на "Стамфорд Бридж".

"Ако питате какво сме си говорили - това си остава между мен и Кристиано. Изявлението на клуба беше ясно. Аз съм мениджърът и аз съм отговорен за стандартите и ценностите в съблекалнята. Трябва да контролирам всичко това. Утре няма да бъде с нас", потвърди Тен Хаг пред британските журналисти и след това припомни, че това не е бил първият случай, в който Роналдо се държи по този начин под негово ръководство:

"След случилото се срещу Райо Валекано (б.р. - 31 юли, лятна контрола - Роналдо си тръгна от стадиона, след като бе заменен на почивката) му бях казал, че това е неприемливо и ако се повтори ще има последствия. Отсъствието му не е добро за състава, но е важно заради манталитета и поведението, което искаме да имаме като група".

След това треньорът бе попитан дали наистина е вярно, че Роналдо е отказал да влезе на смяна срещу Тотнъм, на което отговори с утвърдителното: "Да". На въпрос дали Кристиано все още има бъдеще в клуба, 52-годишният нидерландец каза: "Той си остава важен играч в състава".

Ерик тен Хаг все пак призова да се говори и за мача с Челси: "Разбирам, че има много въпроси за Роналдо, но все пак сме се събрали заради гостуването на Челси - предстои ни голям двубой и аз съм фокусиран върху него. Трябва да спечелим тази среща!".

В края на пресконференцията треньорът на Юнайтед получи напомняне, че вече се е изправял срещу колегата си Греъм Потър през сезон 2022/23, докато той все още бе начело на Брайтън. Това се случи в 1-ия кръг от първенството, когато "чайките" удариха "дяволите" като гости с 2:1.

"Това няма значение. Става въпрос за друг отбор и за друг мач. Сезонът вече напредна. Сега вече го познавам по-добре, но като цяло не става въпрос за битка между двама мениджъри", отвърна Тен Хаг.

*Още новини за Манчестър Юнайтед и ситуацията с Кристиано Роналдо ще откриете в SPORTLIVE.BG! (последвайте червения линк).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички