След късен обрат резерви спасиха Ливърпул от издънка на "Анфийлд"


След късен обрат резерви спасиха Ливърпул от издънка на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

4078 0

Английският шампион Ливърпул постигна трудна победа над Уест Хям с 2:1 като домакин в мач от седмия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци се нуждаеха от пълен обрат срещу "чуковете" на "Анфийлд", който бе постигнат с късен гол, изработен от две резерви. 

Двубоят започна по най-лошия начин за "червените", които изостанаха в резултата след само 10 минути игра чрез гол на Пабло Форналс. В края на полувремето Ливърпул все пак стигна до изравнителен гол чрез Мохамед Салах, който първо изработи дузпа, а след това и я реализира.

През второто полувреме Уест Хям успя да неутрализира своя съперник, но до 70-ата минута, когато Юрген Клоп включи в игра Диого Жота и Джердан Шакири. Двете резерви дадоха импулс на играта на мърсисайдци, като в 77-ата минута гол на Жота бе отменен след ново спорно решение на ВАР.

Пет минути преди края на мача Ливърпул все пак стигна до победен гол, след като Шакири направи страхотна асистенция за Жота, който се разписа. С победата Ливърпул се изкачи на първото място във Висшата лига с актив от 16 точки, задминавайки градския си съперник Евертън, който е с 13 и с мач по-малко. Уест Хям е 13-ти с 8 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само десет минути игра Уест Хям изненада домакините с гол. След центриране в наказателното поле Джо Гомес успя да изчисти с глава, но топката се озова на крака на Пабло Форналс, който с премерен удар от границата на пеналтерията успя да вкара - 0:1!

Едва в 25-ата минута Ливърпул се добра до първия си удар, който се оказа и добро голово положение. Салах изведе Мане с едно докосване, а сенегалецът се сгромоляса на границата на наказателното поле с претенции за нарушение. Съдията остави играта да продължи, а секунди по-късно Хендерсън стреля опасно от границата на пеналтерията, но в аут.

В 41' Ливърпул изравни резултата. Салах получи подаване от Къртис Джоунс в наказателното поле, а Артур Масюаку извърши необмислено и ненужно нарушение, което принуди съдията да отсъди дузпа. От бялата точка Мохамед Салах нямаше проблем да реализира - 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Уест Хям успя да неутрализира своя съперник и да ограничи положенията им за гол. В 70-ата минута Юрген Клоп включи в игра Диого Жота и Джердан Шакири на местата на Къртис Джоунс и Роберто Фирмино, опитвайки да внесе положителна промяна в играта на отбора.

Промяната, изглежда, даде резултат в 77-ата минута, когато Диого Жота успя да вкара. ВАР обаче преразгледа ситуацията за наршение на Мане срещу вратаря и остави главния съдия Кевин Френд сам да прегледа повторенията и да прецени. Френд отмени гола и отсъди спорен фаул срещу вратаря, с което Ливърпул за пореден път в последните седмици имаше претенции, че е ощетен.

В 85-ата минута Диого Жота все пак успя да вкара редовен гол. След продължителна обсада на наказателното поле на Уест Хям Джердан Шакири пусна великолепен пас в коридор за Жота, който успя да се разпише във вратата на "чуковете" - 1:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул влиза в седмия кръг като втори в подреждането с равен актив от точки (13) с лидера Евертън, който е с по-добра голова разлика. Уест Хям е в долната половина на таблицата с 8 точки.

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп няма да може да разчита на Върджил Ван Дайк, Фабиньо и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Наби Кейта, Жоел Матип, Тиаго Алкантара и Костас Цимикас са под въпрос за срещата. Михаил Антонио е единственият отсъстващ в лагера на "чуковете".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Гомес, Робъртсън, Хендерсън, Джоунс, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино

Уест Хям: Фабиански, Куфал, Балбуена, Огбона, Кросуел, Масуаку, Райс, Сучек, Форналс, Боуен, Халер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички