Ливърпул с няколко впечатляващи постижения след победата над Уест Хям във Висшата лига


Ливърпул с няколко впечатляващи постижения след победата над Уест Хям във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1424 0

Английският шампион Ливърпул постигна много трудна победа срещу Уест Хям на "Анфийлд", а с това си донесе и няколко впечатляващи постижения. Мърсисайдци изравниха рекорда си за най-много последователни двубои без поражение - 63.

Предишното такова постижение датира от декември 1980 година. Единственият отбор, който има повече последователни срещи без загуба, е Челси. "Сините" имат впечатляващите 86 мача без поражение от 2008 година. Освен това Ливърпул е едва вторият отбор в историята на Висшата лига, който допуска пръв гол в три последователни домакински срещи, но в крайна сметка печели и трите мача.

"Златната" резерва Диого Жота, който отбеляза победното попадение за Ливърпул, стана едва вторият футболист в историята на Ливърпул, който вкарва гол в първите си три мача за клуба на "Анфийлд". Първият е Луис Гарсия от октомври 2004 г.

Мохамед Салах пък, който вкара първия гол в срещата, може да се похвали със 7 гола в откриващите 7 мача на сезона във Висшата лига. Единствено Фернандо Торес може да се похвали с по-добър показател - 8 гола от сезон 2009/10. Това бе 18-ата поредна реализирана дузпа за Ливърпул в редовно време, както и 13-а за Салах с червената фланелка.

А срещу какво Юрген Клоп и Пеп Гуардиола недоволстват във Висшата лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички