Клоп и Гуардиола недоволстват от Висшата лига заради отмяната на петте смени


Клоп и Гуардиола недоволстват от Висшата лига заради отмяната на петте смени
Снимка: Getty Images/Guliver

924 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се обяви за връщането на 5 смени в мачовете от Висшата лига на Англия. Той изрази разочарованието си от увеличението на мускулните травми в сравнение със същия период през миналата година.

"Трябва да имаме право на пет смени, а не на три. Не мисля обаче, че е възможно заради системата. На всички е ясно какъв тежък график имат водещите отбори в Англия. Пет промени биха помогнали в ситуацията. Трябва да се помисли отново за това“, каза Клоп.

Хосеп Гуардиола също защитава тезата, че са необходими 5 смени. "Няма нищо общо с това определени отбори да имат предимство. Става дума за това защо сме тук - играчите. Забравете за предимството; това е да се защитят всички играчи. Когато играят на всеки три дни, те започват да страдат. Защо във всички лиги се случва и тук не можем да защитим играчите?".  Междувременно стана ясно кой известен треньор ще замени Гуардиола, ако испанецът напусне Манчестър Сити (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички