Лестър се справи с Челси и се качи на върха във Висшата лига, бъдещето на Лампард е под сериозен въпрос


Лестър се справи с Челси и се качи на върха във Висшата лига, бъдещето на Лампард е под сериозен въпрос
Снимка: Getty Images/Guliver

3806 0

Лестър победи с 2:0 Челси в едно от дербитата на кръга в английската Висша лига. "Лисиците" напълно си заслужиха 3-те точки, с които излизат на първото място във временното класиране, събирайки 38 точки от 19 мача. Челси пък остава на 8-а позиция с 29 пункта от същия брой срещи.

Футболистите на Брендън Роджърс надиграха своя съперник, който продължава с колебливото си представяне. "Сините" от Лондон разочароваха, като дори можеха да загубят с още по-изразителен резултат. Бъдещето на техния мениджър Франк Лампард пък става все по-несигурно, като на Острова дори се появиха информации, че той може да бъде уволнен при поражение срещу Лестър, каквото бе записано.

Успехът дойде след голове на "лисиците" през първата част. Резултатът бе открит още в 6-ата минута, когато Ндиди засече по великолепен начин топка на границата на наказателното поле, тя се отби в гредата и влетя във вратата на Менди. Малко преди края на частта пък Мадисън удвои аванса за своя тим.

За Лестър предстои гостуване на Брентфорд в неделя, 24 януари, от четвъртия кръг във Фа Къп, а след седмица (27 януари) друг поне на хартия тежък мач във Висшата лига - визита на Евертън. Челси пък посреща Лутън във ФА Къп и Уулвърхемптън във Висшата лига в същите дни.

СЪСТАВИ

Лестър: Шмайхел, Кастан, Фофана, Еванс, Джъстин, Ндиди, Тилеманс, Олбрайтън, Мадисъон, Барнс, Варди

Челси: Менди, Джеймс, Рюдигер, Силва, Чилуел, Маунт, Ковачич, Хаверц, Хъдсън-Одой, Пулишич, Ейбрахам

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лестър продължи с по-активното си представяне и в началото на втората част стигна до две добри възможности, едната изпусната с глава от Джъстин от удобна позиция в наказателното поле, а втората - в 55-ата минута, когато се стигна до трети гол, но той бе правилно отменен заради засада на Олбрайтън.

До края на срещата Челси опитваше всячески да намали изоставането си и дори стигна до попадение 5 минути преди края чрез Тимо Вернер, който засече центриране от пряк свободен удар. Попадението обаче бе правилно отменено поради засада.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

6' - 1:0! Резултатът бе открит още в 6-ата минута, след като след изпълнение на ъглов удар се стигна до разбъркване, а топката се озова на границата на наказателното поле, където Ндиди я намери по отличен начин. Ударът му се отби във вътрешната страна на страничния стълб и влезе в мрежата на Менди, който нямаше никакъв шанс да реагира.

В 16-ата минута "лисиците" бяха близо до това да удвоят своя аванс. Мадисън получи повече пространство и стреля отдалеч, но ударът му се отби в напречната греда и остана на сантиметри от гола. След 15-ина минути "сините" от Лондон създадоха най-добрата си възможност със скоростна атака, в която Маунт подаде вдясно от себе си и Хъдсън-Одой бе на прекрасна позиция, но ударът му мина покрай вратата.

В 40-ата минута Челси получи великолепен шанс да изравни, след като имаше възможност да изпълни пряк свободен удар точно на границата на наказателното поле. Мейсън Маунт се нае с изпълнението, но стреля над вратата.

41' - 2:0! Лестър удвои своя аванс. Олбрайтън намери по великолепен начин Мадисън в наказателното поле на Челси. Топката бе пропусната от Варди, който сякаш бе съборен, за да стигне до Мадисън, който с прецизен изстрел не сбърка.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Един срещу друг се изправят два отбора, чиито амбиции са ясни - място в топ 4 в крайното класиране на Висшата лига и участие в груповата фаза на Шампионска лига през следващия сезон. Към момента "лисиците" изглеждат по-близо до тази цел, като отборът заема 3-ото място, нареждайки се зад двата манчестърски гранда и пред шампионите от Ливърпул. Разликата в точките обаче е толкова минимална, че това може бързо да се промени.

"Сините" от Лондон не са никак убедителни през тази кампания и редуват впечатляващите представяния с големи разочарования. Все пак, футболистите на Франк Лампард се държат близо около 4-ката, като са на 5 точки от Ливърпул и на 6 от днешния си съперник - Лестър.

Двубоят изглежда задължителен за спечелване и за двата тима, а домакините изглеждат да са в по-добрата форма, намирайки се в серия от 3 поредни успеха. В последните 5 мача във всички турнири между тези съперници има цели 3 равенства и по 1 победа за всеки от тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички