Гол от съблекалнята остави Арсенал без отговор срещу Манчестър Сити във Висшата лига


Гол от съблекалнята остави Арсенал без отговор срещу Манчестър Сити във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3111 0

Манчестър Сити подчини и Арсенал след минимален успех с 0:1 като гост в дербито от 25-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Рахим Стърлинг в самото начало на двубоя, с което "гражданите" постигнаха 13-а поредна победа в Премиър лийг.

След само 76 секунди игра Манчестър Сити откри резултата. Рияд Марез намери Рахим Стърлинг, а английското крило успя да прати топката в мрежата на "артилеристите". В следващите минути двата отбора не показаха достатъчна агресия, която да доведе до голови положения пред двете врати.

Едва през втората част Сити бе близо до гол, след като Илкай Гюндоган застраши вратата на "топчиите", но Лено спаси. В 80-ата минута Габриел Жезус можеше да вкара за "небесносините", но негов удар премина малко встрани от целта.

По този начин Манчестър Сити затвърди първото си място във Висшата лига, като вече разполага с 59 точки - с десет повече от втория Лестър. Арсенал остава на 10-о място с 34 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Днешният ден в английската Висша лига ни предлага ново дерби, този път между съставите на Арсенал и Манчестър Сити. "Гражданите" рязко натиснаха газта в даден момент от сезона и вече са в невероятната серия от 17 поредни победи.

Тази им отлична серия, както и колебливостта на останалите тимове във Висшата лига, позволи на футболистите на Пеп Гуардиола да се откъснат много комфортно на върха в класирането и да заличат спомените от слабото си начало, събирайки отлична преднина.

Още по-добрите новини за отбора са, че те просто нямат някой подчертан конкурент за титлата, който дори да ги постави под напрежение. Днешният съперник също далеч не е такъв. Той се намира на 10-ата позиция с 34 точки от 24 мача и се опитва да съживи иначе слабия си сезон.

При "артилеристите" се бе забелязал момент на подобрение, когато записаха 3 поредни шампионатни победи, но след това отново започнаха да редуват успехите с разочароващи резултати, които не им позволяват да се изкачат в класирането.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арсенал: Лено, Белерин, Холдинг, Мари, Тиърни, Елнени, Джака, Сака, Йодегор, Пепе, Обамеянг

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Стоунс, Зинченко, Фернардиньо, Гюндоган, Бернардо, Марез, Де Бройне, Стърлинг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички