Артета: Манчестър Сити е най-добрият отбор в Европа


Артета: Манчестър Сити е най-добрият отбор в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1023 0

Микел Артета вярва, че неговият Арсенал ще се изправи срещу най-добрия отбор в Европа, когато играе с лидера във Висшата лига Манчестър Сити на „Емиратс“ в неделя. „Гражданите“ спечелиха рекордните 17 поредни срещи във всички турнири и са на десет точки пред градския съперник Юнайтед на върха в класирането преди мачовете от този уикенд. Артета познава добре Сити, след като работи като асистент на Пеп Гуардиола в Манчестър за три години, преди да се завърне и да стане мениджър на Арсенал, след като играеше за „артилеристите“.

„Мисля, че те са най-добрият отбор в Европа в момента. Начинът, по който играят, футболът, който играят и постоянството в резултатите – вземете всичко това и пред вас стои най-добрият отбор в света. Така че ни предстои тежък, но също така много вълнуващ тест в неделя“, започна той. Сити стартираха колебливо тази кампания, но сега са фаворити за трета титла на Висшата лига в последните четири години. Артета е впечатлен от начина, по който съставът си е върнал формата.

„Това, което направиха те, е да реагират в труден момент. Те реагираха по много убедителен начин, обединени и правейки това, което правят най-добре – да бъдат постояннии да печелят комфортно своите мачове“. Бившият полузащитник на Евертън и Арсенал добави: „Те имат слабости както всеки тим, но в момента отборите изпитват затруднения в намирането на такива, защото мисля, че дефанзивно те се справят на изключително ниво“. Арсенал влиза в срещата след равенство 1:1 с Бенфика в първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа в Рим.

Вторият двубой идната седмица, който ще се изиграе в Атина поради коронавирусните рестрикции, е последван от тежка серия от мачове, включително с Лестър, Тотнъм, Уест Хем и Ливърпул, които са над Арсенал в таблицата. „Знаем, че почти нямаме право на грешка предвид сезона, който имахме в предишните месеци, така че трябва да продължим по възходяща“, завърши Артета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички