Хосеп Гуардиола преди дербито с Арсенал: Има още какво да подобрим


Хосеп Гуардиола преди дербито с Арсенал: Има още какво да подобрим
Снимка: Getty Images/Guliver

787 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола настоява, че тимът му може да се подобри още въпреки серията от 24 поредни мача без загуба преди гостуването на Арсенал в неделя. „Гражданите“ станаха първия английски тим, който печели откриващите си десет мача от календарната година, след като надигра Евертън с 3:1 на „Гудисън“ в сряда вечер – победа, която гарантира аванс от десет точки за момчетата на Гуардиола пред градския съперник Манчестър Юнайтед в битката за титлата във Висшата лига.

Въпреки това, каталунският наставник е на мнение, че отборът има какво да подобрява в играта си, за да може серията без поражение да продължи. „Можем да бъдем победени. Всеки мач, в който влизам, знам, че можем да бъдем победени, ако не направим това, което трябва. Победите помагат за нашето самочувствие. Не се чувствам напълно удовлетворен. Все още смятам, че можем да се подобрим. И да го направим пак, а това е най-трудното нещо“, започна испанецът за Sky Sports.

Въпреки че отборът има преднина от 16 точки пред действащия шампион Ливърпул, Гуардиола не приема нищо за даденост в битката за титлата. „Не мога да отрека, че правим добра серия, разликата е добра, но има още 42 точки, а при десет преднина – това не е много. Ако загубим два мача, можем да бъдем настигнати, така че спокойствие и мисъл за следващия съперник. Това е най-доброто“. Част от силното представяне на Сити се дължи и на формата на Илкай Гюндоган и Фил Фодън.

Гюндоган, който е под въпрос за визитата на Арсенал, е реализатор на тима в Лигата с 11 гола в последните си 12 срещи, като Гуардиола призна, че е изненадан от представянето му. „Да, донякъде съм изненадан. Той може да вкарва голове за нас, но това е изненада, добре дошла при това. Тази добра серия се дължи на това, че той играе по-близо до наказателното поле и има невероятен нюх пред гола. Фодън също се представя на ниво. Двамата с Илкай се справят страхотно“, завърши мениджърът на Сити.

Междувременно Микел Артета изрази мнение, че Манчестър Сити е най-добрият отбор в Европа (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички