Гуардиола: Арсенал ще бъде претендент за титлата във Висшата лига в близко бъдеще


Гуардиола: Арсенал ще бъде претендент за титлата във Висшата лига в близко бъдеще
Снимка: Getty Images/Guliver

1535 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола прогнозира, че съперникът на „гражданите“ в неделя вечер – Арсенал, ще бъде претендент за титлата на Висшата лига в близко бъдеще. „Артилеристите“ се възродиха в края на миналата година след серия от слаби резултати, включително поражение от Сити с 1:4 в четвъртфиналите на Карабао Къп, а по-рано наставникът на „топчиите“ Микел Артета похвали лидера в Премиършип, който е в серия от 17 поредни победи във всички турнири, определяйки ги като най-добрия отбор в Европа. Испанският му колега, с когото бяха в един треньорски щаб неотдавна, не скри суперлативите към работата на своя добър приятел на „Емирейтс“.

„Това, което показват тези два месеца, е, че всички мениджъри се нуждаят от време. Артета не е изключение, но когато видя последните два месеца, Арсенал е по-добър от своите съперници във всеки един мач. Те имат качество и невероятна енергия в лицето на Емил Смит-Роу, Букайо Сака, Пиер-Емерик Обамеянг, и те имат добри полузащитници, които да движат топката в предни позиции. В близко бъдеще отборът ще бъде реален претендент за титлата“, заяви той.

Гуардиола отрече да е повлиял върху бившия си колега, казвайки: „Не съм го вдъхновявал. Това, което знае, е научил през годините. В този конкретен случай не съм имал никакво влияние. Това, което прави, заслужава похвали, както той, така и треньорският му щаб“, завърши испанският мениджър.

А какво каза Микел Артета преди дербито с Манчестър Сити - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички