Важен за Гуардиола играч преподписа със Сити и остава на "Етихад" до 2027


Важен за Гуардиола играч преподписа със Сити и остава на "Етихад" до 2027
Снимка: Getty Images

1500 0

Манчестър Сити обяви официално, че е преподписал с нидерландския бранител Нейтън Аке. 28-годишният футболист ще продължи да се състезава на "Етихад" до края на сезон 2026/27.

През изминалата кампания нидерландският национал се доказа като футболист на "гражданите" и помогна за завоювания исторически требъл. Аке изигра 41 мача и вкара три гола във всички състезания по време на сезона, превръщайки се в един от най-надеждните играчи в английския футбол.

Футболистът е изключително важен за игровия стил на мениджъра Пеп Гуардиола, тъй като се отличава със своята универсалност назад. Нидерландския бранител може да оперира както като централен бранител, така и като ляв бек.

"Това, че съм играч на Манчестър Сити, ме прави изключително горд всеки ден. Това е футболен клуб, който очаква постижения във всяка област, което прави средата перфектна за подобряване. Намирам се на етап от кариерата си, в който искам да продължа да се развивам и определено мога да го направя тук", заяви Аке пред клубния уебсайт.

Прогресът в играта на Аке се видя отлично през последните няколко сезона. Нидерландецът е минал през академията на Челси, но така и не успя да се наложи в състава на "сините". Той успя да направи това в Борнемут, което му спечели трансфер в Сити през 2020 година за сумата от 45 милиона евро.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пеп Гуардиола отправи предупреждение за Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички