Гуардиола с предупреждение: Холанд е много по-добър от миналия сезон!


Гуардиола с предупреждение: Холанд е много по-добър от миналия сезон!
Снимка: Getty Images

1868 0

Ерлинг Холанд изглежда ненаситен за отбелязване на голове. Норвежецът се върна от почивката си със същото желание за попадения, както преди. Нападателят на Манчестър Сити се появи срещу Йокохама Маринос и вкара гол в първия си клубен мач след финала на Шампионска лига.

Бившият играч на Молде, Залцбург и Борусия Дортмунд се нуждаеше само от две докосвания, за да отбележи. Нещо повече, той влезе на почивката и в рамките на седем минути вече намери мрежата за голяма радост на Пеп Гуардиола.

"В сравнение с това време миналата година? Той е много по-здрав, отколкото когато пристигна. Изглежда добре, но все още е далеч от най-доброто, както всички останали", каза босът на Сити. Холанд вече отбеляза повече голове (2), отколкото в първите три мача от миналия предсезон (1).

Гуардиола е повече от доволен

"Най-важното нещо за него е да вкарва голове, защото в последните мачове от миналия сезон той не успя да вкара. Важният е ритъмът и принципите, върху които работим. Познаваме го и след няколко седмици ще сме в по-добро състояние", каза Пеп. Така ни върна към факта, че норвежецът отбеляза само един гол в последните си осем мача. Въпреки това той завърши сезона с 52 гола във всички състезания, 36 във Висшата лига, което бе рекорд в лигата. След всички тези постижения Нейтън Аке сподели своето виждане защо Холанд е толкова велик и откъде идва голямото му въздействие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички