Холанд този път пощади Байерн, но съотборниците му - НЕ! Реванш срещу Сити нямаше (ВИДЕО)


Холанд този път пощади Байерн, но съотборниците му - НЕ! Реванш срещу Сити нямаше (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2788 0

Шампионът на Европа и на Англия Манчестър Сити записа още една победа в приятелските срещи, част от предсезонната подготовка на отбора. След успеха над Йокохама Маринос този път съперникът бе далеч по-сериозен в лицето на Байерн Мюнхен. Въпреки това "гражданите" стигнаха до успеха с 2:1.

Припомняме, че двата отбора се срещнаха и на четвъртфиналите през миналия сезон в Шампионска лига. Тогава английският гранд първо разгроми съперника с класическото 3:0, а след това в ответния мач нямаше излъчен победител (1:1). Сега баварците пропуснаха да запишат първа победа над този опонент от 2016 година, когато триумфират в приятелска среща (в следващите 4 мача - 3 победи за Сити и 1 равенство).

Ерлинг Холанд, който се разписа и в двата въпросни двубоя за най-престижния европейски клубен турнир, този път не успя да накаже съперника, срещу който се изправяше неведнъж в миналото с фланелката на Борусия Дортмунд.

И Пеп Гуардиола, и Томас Тухел дадоха шанс за изява на куп млади футболисти, но и заложиха на всичко най-добро, с което разполагат, в даден момент от сблъсъка. На полувремето Сити бе с аванс от 1:0 след гол на Джеймс Макати.

Той засече топката в опразнената врата, след като Хулиан Алварес не успя да преодолее Зомер след отлично подаване, което получи след солова акция в наказателното поле. На полувремето последваха и многото смени, като Гуардиола смени 10-има, а Тухел - всички 11.

В 81-вата минута Тел изравни за Байерн по идентичен начин на първия гол в мача. Добър индивидуален пробив, подаване в наказателното, изстрел, добра намеса на вратаря и ключова добавка на опразнена врата.

Само пет минути след това обаче Лапорт оформи крайния резултат, след като топката стигна до него в наказателното поле и той завърши с крак. Можете да видите всички голове чрез кадрите по-долу в материала.

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички