Официално: Една от най-големите икони на Манчестър Сити - Давид Силва, прекрати кариерата си (ВИДЕО)


Официално: Една от най-големите икони на Манчестър Сити - Давид Силва, прекрати кариерата си (ВИДЕО)

2129 0

Една от най-големите икони в историята на Манчестър Сити - Давид Силва, официално обяви прекратяването на кариерата си. За последно той носи фланелката на испанския Реал Сосиедад.

Бившият национал на Испания имаше намерения да играе и през този сезон за баските, но те бяха осуетени. Причината бе много тежка контузия, която щеше да го извади от игра за дълго време. Така реши да прекрати кариерата си.

"Днес е тъжен ден за мен. Днес е време да се сбогувам с това, на което посветих целия си живот. Днес е време да кажа довиждане на колегите ми, които значат толкова много за мен. Ще ми липсвате много. Благодаря ви, че ме накарахте да се почувствам като у дома си" - сподели той в емоционално видео с кадри от всички етапи на кариерата му.

За Манчестър Сити той има 436 мача, 77 гола и 141 асистенции. С отбора е спечелил: Висшата лига (4 пъти), Купата на Лигата (5 пъти), Къмюнити Шийлд (3 пъти), ФА Къп (2 пъти).

В кариерата си е играл още за Валенсия (168 мача, 32 гола и 36 асистенции), Реал Сосиедад (93 мача, 7 гола и 18 асистенции), Селта (36 мача, 4 гола и 0 асистенции) и Ейбар (10 мача, 1 гол и 0 асистенции).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички