Юрген Клоп обясни на какво се дължи бързата адаптация на Луис Диас в Ливърпул


Юрген Клоп обясни на какво се дължи бързата адаптация на Луис Диас в Ливърпул
Снимка: Getty Images

2965 0

Откакто се присъедини към Ливърпул в края на месец януари, 25-годишното крило Луис Диас набързо успя да натрупа точно 700 минути с екипа на мърсисайдци във всички турнири, отчитайки се с 12 мача и 2 гола в тях.

Националът на Колумбия изглежда сякаш пасна много добре в състава на Юрген Клоп, а според самия старши треньор си има и причина за това:

"Всеки един треньор би казал едно и също за януарския трансферен прозорец. Купуваш някого, но ако би могъл, би предпочел да го направиш през лятото", започна отдалеч немеца пред "Sky Sports".

"В случая има причина да подпишем с този футболист. Причината са качествата, които притежава. Причината е в начина, по който той играе играта. Още когато го видяхме, знаехме, че ще пасне и ще намери мястото си много бързо. Намираше се в добра ситуация с Порто, играеше добре за Колумбия и когато дойде тук, той бе пълен с увереност. Беше важно да направим така, че той да не загуби всичко това заради нашия стил на игра", подчерта Клоп и добави:

"От него искаме да е естествен. Беше напълно ясно от момента, в който го видяхме, че е от играчите, които веднага могат да заиграят на определено специфично ниво".

Вижте още: Шеф в Ювентус обясни кога и защо е било взето решението за Пауло Дибала

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички