Ливърпул се измъчи с Нотингам, но си осигури звезден 1/2-финал със Сити във ФА Къп


Ливърпул се измъчи с Нотингам, но си осигури звезден 1/2-финал със Сити във ФА Къп
Снимка: Getty Images

2107 0

Ливърпул и Манчестър Сити - основните претенденти за титлата във Висшата лига, ще влязат в яростен сблъсък и в най-стария футболен турнир в света - ФА Къп. Това стана факт, след като мърсисайдци победиха с минималното 1:0 Нотингам Форест на четвъртфиналите.

Това е и първи двубой за футболистите на Юрген Клоп през тази кампания във ФА Къп, в който не допускат попадение (преди това се справиха последователно с Шрюсбъри - 4:1, Кардиф - 3:1 и Норич - 2:1). Любопитната тенденция да намаляват головете с всеки следващ кръг продължи, но това не се оказа фатално за гостите в днешната среща.

Очаквано Ливърпул доминираше в днешния сблъсък. "Червените" притежаваха топката в над 65% от времето, а освен това имаха над три пъти повече опита за гол и седем точни удара, докато домакините нямаха нито един такъв 1 минута преди края на редовното време и преди Райън Ятес да стреля опасно с глава и да бъде спрян от Алисон.

През първото полувреме мърсисайдци създадоха две отлични ситуации за гол, като първата бе пропиляна от Костас Цимикас, докато при втората Роберто Фирмино се справи технично с отбраната и остана сам срещу вратаря, но също не успя да реализира.

След пропуски на Жоел Матип и Луис Диас през втората част пък се стигна до 78-ата минута. Тогава Цимикас центрира перфектно към Диого Жота, който умело насочи топката в мрежата. Португалецът се измъкна с милиметри от засадата.

След гола темпото значително се вдигна, двата тима имаха претенции за дузпа по веднъж, но ВАР и главният съдия не уважиха нито една от тях. Освен това Нотингам Форест успя да има своите моменти в търсене на изравнителния гол, който обаче не бе намерен.

Предстои прекъсване за мачовете на националните отбори, в което клубен футбол на най-високо ниво няма да се играе. Полуфиналите за ФА Къп ще се играят на 16-и и 17-и април на "Уембли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички