Поуки от миналото: Арсенал "натиска" здраво, за да "върже" дългосрочно звездата си


Поуки от миналото: Арсенал "натиска" здраво, за да "върже" дългосрочно звездата си
Снимка: Getty Images

2681 0

Арсенал започва официални преговори с представителите на Букайо Сака за нов договор, съобщават английските медии. 20-годишният футболист се отличи през уикенда, след като отбеляза победния гол, с който артилеристите спечелиха с 1:0 срещу Астън Вила на "Вила Парк".

През последните години ръководството се провали в усилията си да задържи по-голяма част от звездите си и някои от тях се присъединиха към основни конкуренти на тима. Сеск Фабрегас, Робин Ван Перси, Алекс Сонг, Алекс Окслейд Чембърлейн, Томас Вермален, Алекси Санчес, Серж Гнабри напуснаха, а най-пресният пример е Пиер Емерик Обамеянг, който премина в Барселона.

Сега от клуба искат да не повтарят грешките допуснати в миналото и са готови веднага да предложат на Букайо Сака неустоима оферта. Договорът му с Арсенал изтича през 2024, но заради впечатляващите му изяви, той вече попада в полезрението на водещите отбори.   

Под ръководството на Микел Артета той затвърди титулярното си място в стартовия състав и в момента е сред водещите голмайстори на тима като с Емил Смит Роу имат по десет гола във всички турнири. От "The Athletic" твърдят, че Арсенал е провел първоначални разговори с  младежа и шефовете на "Емирейтс" са твърдо решени да го обвържат с дългосрочен договор.

Сака вече е навлязъл в последните две години от настоящия си контракт в Северен Лондон, където печели около 35 000 паунда седмично.  Сключването на споразумение между двете страни обаче може да зависи от това дали Арсенал ще завърши в топ 4, което ще позволи на отбора  да играе в Шампионска лига през следващия сезон.

Английският национал все още не е играл в елитно европейско състезание, откакто проби в първия отбор на "Емирейтс". Впечатляващите му изяви на клубно ниво го доведоха до повикване в националния отбор на Англия от Гарет Саутгейт и той вкара четири гола в 14 участия. Той пропусна решаващата дузпа във финала на Евро 2020 срещу Италия на стадион "Уембли". А какво мнение изрази Микел Артета по отношение на фрапантния момент за Сака

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички