Юрген Клоп не гледал края на Палас - Сити, разкри и какво е състоянието на Салах преди мача с Арсенал


Юрген Клоп не гледал края на Палас - Сити, разкри и какво е състоянието на Салах преди мача с Арсенал
Снимка: Getty Images

1270 0

Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп говори пред журналисти преди утрешното (16 март, 22:15 ч. наше време) гостуване на Арсенал от 27-ия кръг на английската Висша лига.

*Трите точки ще бъдат много важни за мърсисайдци, тъй като късно срощи лидерът в класирането Манчестър Сити допусна нова грешка и "червените" могат да скъсят изоставането си от върха на само една точка 9 кръга преди края на кампанията!

"Вярвате или не, гледах точно 65 минути от мача на Манчестър Сити. Нямам време да гледам двубоите им в реално време. Кристъл Палас се справи добре, но същото важи и за Сити. Просто те не успяха да вкарат положенията, които създадоха. Не съм гледал последните 30 минути. Видях резултата и бяха изненадан", започна немецът своя брифинг и след това продължи:

"Дали този резултат помага за нашето настроение? Защо да го прави? Не можем да броим тези точки за сигурни, защото ни предстои гостуване на Арсенал. В момента все още разликата е четири точи. Ако не си на върха, значи трябва да печелиш своите мачове, а другите трябва да губят точки. Планът е да притискаме Манчестър Сити. Ние сме много амбициозни и сме готови да постигнем страхотни неща".

Преди да похвали работата на своя колега в Арсенал, Юрген Клоп бе запитан и за това колко е сериозна травмата на Мохамед Салах: "Имахме късмет с контузията на Мо. Имаше отток и болка, но днес вече не толкова. Преди пресконференцията получих уверение, че е готов за тренировка. Ще видим как ще се чувства след нея".

"Микел Артета върши страхотна работа. Трябва да сме готови. Арсенал има ясна идея как иска да играе. Това е млад отбор, в който има много талант и един опитен нападател в лицето на Лаказет. Топ 4 ще бъде крачка в правилната посока за клуба", завърши треньорът на Ливърпул. Арсенал е на четвърто място в класирането с аванс от една точка пред Манчестър Юнайтед, но и с цели три мача по-малко от "червените дяволи"!

Вижте още: Думите на разпаления Гуардиола към героя на Палас след равенството срещу Сити (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички