Манчестър Сити се провали, Ливърпул отново е в битката за титлата във Висшата лига


Манчестър Сити се провали, Ливърпул отново е в битката за титлата във Висшата лига
Снимка: Getty Images

3932 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити не успя да победи лондонския Кристъл Палас след равенство 0:0 като гост в мач от 29-ия кръг във Висшата лига. Няколко греди и кошмарни пропуски спряха "гражданите" и върнаха Ливърпул в битката за титлата девет мача преди края на сезона.

В 14-ата минута Кевин де Бройне опита удар от дистанция, който бе в тялото на вратаря Гуаита, но въпреки това стражът не успя да улови топката. Кълбото изненадващо се оказа в краката на Бернардо Силва, който обаче направи много лошо първо докосване и не успя да вкара.

В 27' Де Бройне опита опасен удар от воле, но Гуаита спаси. Минута по-късно удар на Жоао Кансело срещна гредата. Малко след това Аймерик Лапорт стреля заплашително с глава, но не намери целта, а Рияд Марез опита удар, който бе спасен от Гуаита. В края на частта отново Марез бе близо до гол, но не намери очертанията на вратата.

В 57-ата минута Манчестър Сити бе изключително близо до откриването на резултата. Кевин де Бройне нахлу в наказателното поле и опита мощен удар към далечния ъгъл, който срещна страничния стълб. Топката се върна в играч на Сити, който опита нов удар към вратата на Кристъл Палас, но Гуаита блесна с невероятна намеса.

В 71' Манчестър Сити направи още един фрапантен пропуск. Джак Грийлиш бе изведен в наказателното поле и опита подаване успоредно на голлинията. Бернардо Силва успя да засече топката на няколко метра от вратата, но някак кълбото премина покрай страничния стълб. В края на мача Сити изпусна още няколко шанса да вкара гол.

След това равенство Манчестър Сити остава лидер във Висшата лига със 70 точки - с четири пред втория Ливърпул, който в сряда гостува на Арсенал и при победа ще се доближи на само една точка от "небесносините", като двата тима ще са и с равен брой мачове. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Кристъл Палас: Гуаита, Клайн, Андерсен, Гихи, Мичъл, Шлъп, Куяте, Заха, Галахър, Олайз, Матета

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Кансело, Родри, Де Бройне, Бернардо, Марез, Фодън, Грийлиш

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Манчестър Сити продължава да води в надпреварата за титлата във Висшата лига, но и Ливърпул не се отказва да го преследва. "Гражданите" имат аванс от три точки, който може да се увеличи на шест (с мач повече) при победа днес срещу Кристъл Палас.

"Гражданите" изненадващо загубиха от Тотнъм преди три кръга, но след това постигнаха две ценни победи, които ги задържаха пред Ливърпул, който върви с мач назад. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола "на хартия" имат по-лека програма от Ливърпул до края на сезона, но във Висшата лига няма лесни мачове.

Кристъл Палас е един от отборите в добра форма, който постигна две победи и едно равенство в последните си три мача. Тимът обаче няма победа като домакин в четири поредни мача, като записа три загуби. "Орлите" ще искат да прекъснат тази негативна серия срещу Сити, или поне да вземат точка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички