Юрген Клоп нападна Манчестър Сити, Нюкасъл и ПСЖ


Юрген Клоп нападна Манчестър Сити, Нюкасъл и ПСЖ
Снимка: Getty Images

1996 0

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп смята, че клубът не може да се бори финансово срещу клубове като Манчестър Сити, които "могат да си правят каквото си искат" въпреки правилата за финансов феърплей. Ливърпул и Сити се срещат в дербито на Висшата лига в неделя, а Клоп използва мача, за да захапе както съперника, така и другите два клуба, разчитащи на пари от държавни компании – ПСЖ и Нюкасъл.

Сити е собственост на кралската фамилия на ОАЕ, ПСЖ – на Катар, а Нюкасъл беше купен от държавния фонд на Саудитска Арабия.

Юрген Клоп обърна специално внимание на Манчестър Сити, като сподели, че много турдно Ливърпул може да се конкурира с тях, особено след като "гражданите" притежават "най-добрия нападател в света".

О, този отговор няма да ви хареса. Няма да харесате отговора, а и вече го имате. Никой не може да се сравнява със Сити по това. Имате най-добрия състав в света и му добавяте най-добрия нападател в света. Няма значение колко струва, просто го правите.

Знам, че в Сити няма да им хареса, но ме питате и аз отговарям. Какво прави Ливърпул? Ние не можем да действаме така. Не е възможно. Ясно е и отново имате отговора. Има три клуба във футбола, които могат да правят каквото си искат финансово. Законно е и т.н., но те си правят каквото си искат. Това е факт. И ние трябва да се борим с тях.

Клоп обаче не смята, че е негова отговорност да се занимава с това: " Това не е мой проблем. Не ми задавайте такива въпроси, защото вие отваряте дискусия и аз ви казвам. Всички го знаете, трябва да го знаете. Чух сега, че някой от Нюкасъл (спортният директор Дан Ашуърт – б.а.) каза: „Няма таван за клуба“. Да, прав е, абсолютно прав е. Няма таван за Нюкасъл. Поздравления, но за други клубове има таван.

А ето и кои са силните страни на Ерлинг Холанд, според Юрген Клоп, и как Ливърпул ще се опита да го спре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички