Уникален рекорд: Манчестър Сити постигна нещо невиждано след 43 гола


Уникален рекорд: Манчестър Сити постигна нещо невиждано след 43 гола
Снимка: Getty Images

5238 0

Манчестър Сити постигна пореден невиждан рекорд по терените във Висшата лига, след като не спират да бележат като домакини в "Най-оспорваното първенство" в света. Статистиката се официализира след успеха на "гражданите" в 13-тия кръг, когато победиха Брайтън с 3:1.

Историческият рекорд на Сити

По този начин възпитаниците на Пеп Гуардиола се превърнаха в първия тим в Англия, който печели десет поредни шампионатни срещи у дома, като отбелязва по три или повече попадения в двубоите.

Именно и поради тази причина "гражданите" са с най-убедителна голова разлика от началото на кампанията - 36:11, след само 11 изиграни срещи. Те завършиха и миналия сезон с най-добра голова разлика - 99:26, а въпросната рекорда серия започна именно тогава. 

Ретроспекция на серията

Всичко за Сити започна още през април, когато победа на 20-и април отново срещу Брайтън с 3:0 даде началото на "голеадата" в противниковите врати.

През изминалия сезон още три срещи влязоха в серията - тези срещу Уотфорд, Нюкасъл и Астън Вила, като най-убедителна бе победата срещу "свраките" (5:0), а най-изстрадана бе срещу последния съперник (3:2), като евентуално поражение или равенство щеше да реши "гражданите" и от титлата. 

През настоящата кампания успехите логично за 6 - над Борнемут, Кристал Палас, Нотингам, Юнайтед, Саутхямптън и вече споменатото с Брайтън. Възпитаниците на Гуардиола вкараха и два пъти по шест попадение в противниковите врати - в градското дерби с Юнайтед и преди това с Нотингам. 

Всички резултати по време на серията:

Сити - Брайтън 3:0

Сити - Уотфорд 5:1

Сити - Нюкасъл 5:0

Сити - Астън Вила 3:2

—————

Сити - Борнемут 4:0

Сити - Кристал Палас 4:2

Сити - Нотингам 6:0

Сити - Юнайтед 6:3

Сити - Саутхямптън 4:0

Ето как се разви и двубоят: Сити - Брайтън 3:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички