Агентът на Ерлинг Холанд: Цената му може да достигне 1 милиард евро


Агентът на Ерлинг Холанд: Цената му може да достигне 1 милиард евро
Снимка: Getty Images

3773 0

Ерлинг Холанд може да стане първият футболист в историята струващ 1 милиард паунда, прогнозира агентът му - Рафаела Пимента, която е наследница на Мино Райола.

Манчестър Сити пръсна "само" 51 милиона паунда, за да си осигури услугите на норвежеца през лятото. Но допълнителните такси за агенти, бонуси и заплати могат да увеличат общата цена на трансфера до повече от 300 милиона.

Въпреки впечатляващите цифри, това може да е капка в морето в сравнение с бъдещите сделки, свързани с норвежеца, тъй като той вече добави към стойността си с 20 гола в 14 мача за Сити.

Реал Мадрид продължава да се интересува от Холанд и на въпрос колко според нея ще струва нападателят, Пимента каза пред Sky Sport Italia: " Един милиард. Това е, което мисля, защото ако съберете неговата футболна стойност, имиджовата му стойност, спонсорската му стойност, това със сигурност е един милиард. 

Рекордът се държи от Неймар

Преминаването на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен за 200 милиона паунда през 2017 г. остава най-високата сума, платена за играч.

Холанд и Мбапе са набедени да наследят Лионел Меси и Кристиано Роналдо като най-добрите в света. Но за разлика от норвежеца, французинът не е щастлив в настоящия си клуб и има спекулации, че може да направи трансфер от 175 милиона паунда на фона на интерес от страна на Ливърпул и Сити.

Що се отнася до Ерлинг, има малко отбори, които биха могли да си позволят пакет, за да го отведат от Етихад, така че трансфер от 1 милиард паунда е малко вероятно да се случи скоро, а ето какво е накарало Холанд да откаже да премине във Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички