Секунди преди гола: Гениалният ход на Салах, който никой не видя! (СНИМКА)


Секунди преди гола: Гениалният ход на Салах, който никой не видя! (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

17540 0

Победата на Ливърпул над Манчестър Сити върна вярата във феновете на отбора, че въпреки кошмарния старт на сезона, "червените" могат да се конкурират с "небесносините". Един гол реши сблъсъка на "Анфийлд", но попадението се оказа брилянтно от всеки възможен ъгъл.

Всичко започна с едно центриране в наказателното поле на Ливърпул и уловена топка от Алисон, който стори нещо, с което влезе в историята на Висшата лига. Стражът прати дълго подаване в предни позиции за Мохамед Салах, който преодоля Жоао Кансело и вкара сам срещу Едерсон.

Гениалният момент, който остана "скрит" в дербито между Ливърпул и Манчестър Сити

За Алисон това бе третата му асистенция в кариерата като вратар на Ливърпул - и трета за Мохамед Салах. Брилянтното подаване на вратаря, както и грешката на Кансело, бяха във фокуса на вниманието, но всъщност Салах стори нещо гениално секунди преди да получи паса от Алисон.

Брилянтният ход на Мохамед Салах още преди головия пас на Алисон

Още когато видя, че топката лети към вратата на Ливърпул, Салах директно се обърна с гръб и започна да спринтира към противоположната врата. Египтянинът знаеше, че кълбото ще се озове в ръцете на Алисон и от него се изискваше да намери възможно по-добра позиция при евентуален пас от вратаря.

Бразилецът свърши останалото, като прати великолепно подаване в предни позиции. Салах обаче показа, че мисли с два хода напред: и докато всички на терена гледаха към летящата топка към Алисон, нападателят на Ливърпул вече бе с гръб и бягаше към вратата на Сити.

Преодолявайки Кансело, Салах накара Пеп Гуардиола да падне на колене още преди дори да е вкарал гола (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички