19 октомври преди 6 години: Когато Лионел Меси направи Манчестър Сити и Пеп Гуардиола за посмешище (ВИДЕО)


19 октомври преди 6 години: Когато Лионел Меси направи Манчестър Сити и Пеп Гуардиола за посмешище (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

9853 0

19.10.2016 година - това е дата, за която почитателите на Манчестър Сити със сигурност не искат да си спомнят. Точно тогава техният любим тим претърпя една от най-големите си загуби в Шампионска лига под ръководството на Хосеп Гуардиола, а именно загуба с 0:4, нанесена от Барселона, разбира се, в основата и бе не кой да е, а самият Лионел Меси.

Предистория на двубоя

Хосеп Гуардиола се завърна за пръв път на "Камп Ноу", където постигна страшно много, но този път като мениджър на Манчестър Сити. 96 200 зрители бяха готови за истинско зрелище на митичния за Каталуния стадион, но те щяха да видят само едно - колко по-добър щеше да бъде Барселона от своя противник.

Мастъркласа на Лионел Меси

Тогавашният лидер на каталунците - Лионел Меси, направи представяне, което ще се запомни във футболната история. Аржентинецът развали завръщането на Гуардиола в Каталуния, нанизвайки хеттрик срещу водения от него тим. Трите попадения на Бълхата не бяха от най-впечатляващите, но му помогнаха много затова да докаже за пореден път защо е смятан за един от най-добрите футболисти на планетата.

Убийственото трио на каталунците

Представянето на Лионел в този мач ще се помни вечно. Тогава той, заедно с Неймар и Луис Суарес, сформираха едно от най-убийствените атакуващи триота, което играта е виждала. Тримата футболисти нижеха попадение след попадение и допринесоха за втория требъл на каталунците през сезон 2014/15. За съжаление това трио не се задържа много дълго на "Камп Ноу", но то успя да направи така, че да запише със златни букви името си в историята на футбола.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лионел Меси посочи двата основни фаворита за Мондиал 2022.

Тук може да се насладите на трите попадения на Меси срещу Сити:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички