"Ужасът трябва да спре": Мохамед Салах отправи призив до световните лидери (ВИДЕО)


"Ужасът трябва да спре": Мохамед Салах отправи призив до световните лидери (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2313 0

Звездата на Ливърпул и националния отбор на Египет - Мохамед Салах призова световните лидери да се обединят, за да предотвратят убийствата на невинни хора след събитията от последната седмица в Израел и Палестина.

Съобщението на Салах

Салах публикува видео със съобщение в своя акаунт в социалната мрежа "X", където има над 18 милиона последователи, и в своя Instagram с над 62 милиона последователи в сряда вечерта (18 октомври). В рамките на половин час видеото получи над 1 милион харесвания и над 4 милиона гледания.

"Не е лесно да се говори във времена като тези. Имаше твърде много насилие и твърде много разбити сърца и бруталност. Ескалацията през последните седмици е непоносима за наблюдаване. Всички животи са свещени и трябва да бъдат защитени", казва Салах.

"Ужасът трябва да спре. Семействата се разделят. Хуманитарната помощ за Газа трябва да бъде разрешена незабавно. Хората там са в ужасни условия. Сцените в болницата снощи бяха ужасяващи. Хората в Газа спешно се нуждаят от храна, вода и медицински консумативи".

"Призовавам световните лидери да се обединят, за да предотвратят ново "клане" на невинни души. Човечността трябва да надделее", добави още футболистът на Ливърпул.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бе разкрита умопомрачителна статистика за Салах в Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички