Доминацията е абсолютна: Разкриха умопомрачителна статистика за Салах в Ливърпул


Доминацията е абсолютна: Разкриха умопомрачителна статистика за Салах в Ливърпул
Снимка: GettyImages

1933 0

Без съмнение трансферът на Мохамед Салах в Ливърпул ще остане като един от най-успешните в историята на мърсисайдци. Египтянинът съумя да промени културата на "Анфийлд", превръщайки "червените" в "страшилище", а наскоро бе разкрита умопомрачителна статистика за това колко важен е нападателят за клуба.

"Зверската" статистика

Веднага след трансфера си в Ливърпул Мохамед Салах започна да "ниже" гол след гол за тима от "Анфийлд". 31-годишният футболист е отбелязал или асистирал за 204 от попаденията за мърсисайдци след пристигането си на Острова (от общо 497). Това се равнява на 41% от отбелязаните за тима на Юрген Клоп голове, показва справка на статистическия уебсайт "WhoScored.com".

Припомняме, че "червените" се сдобиха с правата за египтянина през лятото на 2017 година. Тогава Ливърпул плати 42 милиона евро на Рома за неговите услуги. Престоят на Салах при мърсисайдци е неговият втори такъв във Висшата лига, тъй като в периода 2014-2016 бе собственост на лондонския Челси.

Мнозина вярваха, че той няма да впечатли на "Анфийлд", след като не съумя да покаже уменията си с екипа на "сините". В крайна сметка, Салах изведе мърсисайдци до трофея в Шампионска лига през сезон 2018/19, а година по-късно "червените" триумфираха, вдигайки титлата от Висшата лига. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Личният бодигард на Мохамед Салах разказа плашещи истории.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички