Нунес принуждава Клоп да изневери на свое "златно правило" - тежко решение преди Евертън


Нунес принуждава Клоп да изневери на свое "златно правило" - тежко решение преди Евертън
Снимка: Getty Images

14975 0

Дарвин Нунес принуждава Юрген Клоп да наруши свое "златно правило" в Ливърпул. С това заглавие излиза специализирания сайт Liverpoolecho. А "проблемът" за германския специалист се крие в чудовищната форма на нападателя на Уругвай.

Той бе на ниво и за мърсисайдци преди прекъсването, а в последната среща на страната си от тази пауза се отличи с попадение и асистенция срещу Бразилия. Така Уругвай стигна до първа победа срещу този опонент от 2001 година в световните квалификации.

Топ формата на Нунес: Главоболия за Клоп

Адреналинът все още бе в кръвта на Нунес след сблъсъка. "Истината е, че за да си заслужа позицията на номер 9, трябва да работя. Не се примирявам с нищо. Оставям всичко на терена, бях забележим срещу Бразилия. Приключих с крампа, щастлив съм от победата".

Крампата само потвърждава отдадеността на футболиста. Той при всички случай би бил използван от Клоп при подновяването на клубния футбол, когато Ливърпул влиза в градско дерби срещу Евертън. В един идеален свят за германския специалист.

Нещата обаче са по-сложни. Юрген трябва да реши дали ще заложи на най-доброто и играч, който влага всичко, или по традиция ще му даде почивка след паузата за националните отбори. Причината е, че Нунес бе ангажиран със страната си до ранните часове (великобританско време) на сряда сутрин.

Ощетен ли е Ливърпул от програмата във Висшата лига?

И преди в миналото не една и две футболни фигури са се обявявали срещу това да се състоят обедни мачове в събота, идваща веднага след пауза за националните отбори. Това влияе особено на футболистите от Южна Америка. А дербито с "карамелите" е от 14:30 часа българско време (12:30 местно).

За Ливърпул такива са Луис Диас, Алисон Бекер, Алексис Макалистър и Нунес. Всички те по всяка вероятност ще направят само една тренировка с отбора преди сблъсъка с Евертън, информира Liverpoolecho. Не е случаен фактът, че нито веднъж до този момент Нунес не е стартирал като титуляр за Ливърпул след пауза за националните отбори.

Всички в клуба се надяват тепърва да предстои най-доброто от нападателя, оценен на 65 милиона евро. С него, изненадващо или не, но Ливърпул остава извън топ 3 на най-скъпите в Англия, въпреки че Манчестър Сити вече не е "милиардерът хегемон".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички