Треньорът на Арсенал Микел Артета не се отказва: Още сме тук и със сигурност няма да се предадем


Треньорът на Арсенал Микел Артета не се отказва: Още сме тук и със сигурност няма да се предадем
Снимка: Getty Images

1834 0

Старши треньорът на Арсенал - Микел Артета, даде пресконференция преди утрешното (20 май, 19:30 часа) гостуване на Нотингам от 37-ия кръг на английската Висша лига.

Шансовете на "артилеристите" за шампионска титла през сезон 2022/23 вече са нищожни, предвид факта, че на Манчестър Сити му трябва една победа в оставащите 3 двубоя, за да си гарантира трофея. Артета обаче заяви, че тимът му няма да се предаде до самия край:

"Имаме още два мача и все още има вариант да станем шампиони и да завършим пред, може би, най-добрия отбор в историята на Висшата лига. Още сме тук и със сигурност няма да се предадем, това е сигурно", категоричен бе испанският мениджър, който добави:

"Манчестър Сити е отбор, който има капацитета да спечели 105 или 110 точки. Този сезон те няма да го направят, просто защото първенството е изключително равностойно, а и в продължение на 10 месеца ние сме рамо до рамо с тях".

"През последните дни дискутирахме докъде сме стигнали, какво сме направили и какво ни очаква в следващите два мача. Говорихме какви са възможностите ни, какво е в нашите ръце и какво можем да направим. Искаме да продължим да се представяме на нивото, на което бяхме през последните 10 месеца", обясни Артета и допълни:

"Не можем да изгубим целта си заради моментите, в които не показахме най-доброто от себе си и не бяхме на нивото, което се изисква, за да бъдеш шампион. Но аз мисля, че отборът, играчите и целият клуб заслужават похвала за всичко, което се случи!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Кофти: Фен на Арсенал отменил семейната си почивка, за да види шампионския мач на отбора...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички