Артета нахъсал играчите за успеха над Нюкасъл с болезнено видео


Артета нахъсал играчите за успеха над Нюкасъл с болезнено видео
Снимка: Getty Images

1246 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета разкри, че е пуснал видеозапис от загубата на тима от Нюкасъл преди година преди снощния двубой. "Топчиите" победиха "свраките" с 2:0 във Висшата лига на "Сейнт Джеймс Парк".

Поражението през миналия май унищожи шансовете на "артилеристите" да завършат в челната четворка, тъй като бяха изпреварени от големия съперник Тотнъм за място в Шампионска лига.

"Трябваше да почувстват горчилката. Не беше достатъчно само да говорим за това. Не само играчите, но и всички в щаба. Това усещане, че не направихме достатъчно в този ден", каза Артета, който накарал играчите си да гледат документалния филм "Всичко или нищо", малко преди да напуснат хотела преди двубоя.

"Думата беше болка и след това желание за отмъщение. Когато имаш въпросителни, трябва да ги разрешиш. Когато имаш емоциите, които имахме миналата година, трябва да ги почувстваш отново, да осъзнаеш колко са гадни и да подходиш към срещата по различен начин. Момчетата този път направиха всичко правилно", добави той. А ето как Артета подготвял Арсенал за визитата на "Анфийлд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички