Сезонът е провал! Юнайтед се сбогува безславно и с Шампионска лига, надхитрен от Атлетико


Сезонът е провал! Юнайтед се сбогува безславно и с Шампионска лига, надхитрен от Атлетико
Снимка: Getty Images

8501 0

Сезонът за английския гранд Манчестър Юнайтед вече изглежда като пълен провал. "Червените дяволи" отпаднаха от Шампионска лига след поражение с 0:1 от Атлетико (Мадрид) в мача-реванш от осминафиналите. Така "дюшекчиите" продължават напред с общ резултат 2:1.

Единственото попадение в срещата падна в 41-вата минута, когато Жоао Феликс центрира на далечната греда и намери непокрития Ренан Лоди, който вкара с глава отблизо. Това бе първо попадение за бранителя в Шампионска лига след 25 мача в състезанието.

Юнайтед разочарова за пореден път през сезона, като отново бе крещяща липсата на креативност и идеи в атакуващ план за "червените дяволи". Чистите голови положения почти тотално отсъстваха, като това важи и за Атлети, но гостите все пак успяха да се възползват чудесно от един от шансовете си, а след това и да се отбраняват на висота.

Голямата звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо бе тотално обезличена и нямаше възможности за гол, като дори не отправи удар в срещата. Португалецът за първи път отпада в Шампионска лига със свой отбор срещу Атлетико (Мадрид) на Диего Симеоне. Това се случва при шестата им среща в квалификациите на турнира (включително и два финала).

Така сезонът за Юнайтед става още по-разочароващ. Отборът не спечели Купата на Лигата, отпадна рано-рано във ФА Къп, води жестока и меко казано несигурна битка за топ 4 във Висшата лига и сякаш Шампионска лига бе голямата надежда на играчи и фенове. Вече и тя се изпари.

Предстои прекъсване за мачовете на националните отбори, след което Манчестър Юнайтед посреща у дома Лестър в мач от Висшата лига (2-ри април). Атлетико (Мадрид) пък има още една среща преди въпросната пауза - гостуване на Райо Валекано в испанската Ла Лига (събота - 19-и март).

БЕРБАТОВ ИЛИ ФРЕД: КОЙ СЕ ОТЛИЧИ С ПО-ГЕНИАЛЕН ФИНТ НА АУТЛИНИЯТА (ВИДЕО)?

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Телеш, Варан, Магуайър, Далот, Фред, Мактомини, Бруно Фернандеш, Санчо, Еланга, Роналдо

Атлетико Мадрид: Облак, Рейналдо, Савич, Хименес, Лоди, Де Пол, Ерера, Коке, Йоренте, Феликс, Гризман

КОЯ ТВ ЩЕ ИЗЛЪЧИ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - АТЛЕТИКО МАДРИД ВИЖТЕ ТУК!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първите десет минути от срещата домакините от Манчестър контролираха тотално събитията на терена, но не бързаха със своите атаки и организираха нападенията си постепенно. Те пресираха високо по терена опонента си и това сериозно пречеше на Атлетико да създаде каквото и да е в преден план и "дюшекчиите" рядко играеха топката за този период.

В 13-ата минута Бруно Фернандеш проби отлично отдясно и подаде по земя на първа греда, където бе Антъни Еланга. Младокът съумя да стреля въпреки мощния пас, но ударът му уцели Ян Облак по главата. Голям късмет за "дюшекчиите" в този случай.

Атлети най-сетне отговори с нещо качествено - блестящо индивидуално изпълнение на Родриго де Пол. Халфът стреля отдалеч с много силен и добре насочен удар, но Давид де Хеа показа класата си и спаси. При удара на Де Пол имаше и рикошет, който затрудни още повече задачата на испанския страж.

В 34-ата минута Атлети осъществи отлична контраатака, след като отне топката в центъра на терена. Йоренте бе изведен отдясно много бързо, след което комбинира с Жоао Феликс, който отблизо се разписа. Голът обаче бе отменен заради засада при паса към Маркос Йоренте.

41' - 0:1! Топката бе отнета от Еланга, а домакините искаха нарушение, каквото не получиха. Впоследствие атаката на гостите бе развита чудесно, топката се озова в Феликс, който центрира на далечна греда и намери Лоди, който с глава не сбърка отблизо.

В добавеното време от първата част Фернандеш стреля от средна дистанция, а траекторията на топката заблуди Облак, който обаче все пак се намеси успешно и изби в ъглов удар. След него не се стигна до нищо по-опасно след изпълнението му.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира с отличен пробив на Антъни Еланга завърши с изстрел на младока по земя и по диагонала, но ударът му мина встрани от вратата.

Обсадата около наказателното поле на гостите можеше да доведе до резултат в 59-ата минута. Тогава Далот центрира на далечната греда, а там Джейдън Санчо стреля много силно от въздуха, но ударът му мина с малко над напречната греда.

Малко след 60-ата минута Рангник потърси промяната и чрез тройна смяна. В игра влязоха Маркъс Рашфорд, Пол Погба и Неманя Матич на местата на Антъни Еланга, Бруно Фернандеш и Скот Мактоминей.

В 77-ата минута Варан бе намерен след центриране от пряк свободен удар и френският бранител стреля опасно с глава. Ударът му обаче попадна в обсега на Облак, който с една ръка спаси. Последва опит за атрактивен ножичен удар като добавка на Роналдо, но и той бе спасен от стража на гостите, който улови топката.

Преди Манчестър Юнайтед - Атлетико Мадрид 

Двата отбора влизат в дуела си в стабилизирана форма. "Червените дяволи" демонстрираха сериозен характер, за да преборят опита за обрат на Тотнъм през уикенда и да спечелят с 3:2. Още по-паметно беше представянето на Кристиано Роналдо, който наниза хеттрик и демонстрира, че навлиза във форма в перфектен от сезона момент. 

Английският гранд сравнително стабилизира изявите си в последните месеци и, като изключим тоталния разгром от Манчестър Сити, Юнайтед показва добри игри, особено в първите полувремена на мачовете си. 

Атлетико обаче, макар и изпуснал победата в първия мач, не е за подценяване. Играчите на Диего Симеоне също се представят на ниво на местно ниво в последните седмици и са в серия от 5 мача без поражение (4 победи, 1 равенство). 

За съжаление на феновете на "дюшекчиите", повечето проблеми около съставите на двата отбора са за тима от Мадрид. Върсалко и Даниел Вас (двамата играчи на десния бек) са аут за срещата, а Лемар и Куня ще липсват в офанзивен план. 

За "червените дяволи" Скот МакТоминей е под въпрос, но всички останали футболисти са налични за Ралф Рангник. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички