Анелка разкритикува Роналдо и Меси и отсече: Свършено е с кариерите им


Анелка разкритикува Роналдо и Меси и отсече: Свършено е с кариерите им
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2342 0

Бившият нападател на ПСЖ и френския национален отбор Никола Анелка отсече, че с кариерите на Кристиано Роналдо и Лионел Меси е свършено. Двете суперзвезди на световния футбол през 21 век през настоящия сезон са далеч от най-добрите си дни и напоследък отнесоха куп критики за представянето си.

Анелко дори изрази мнение, че Роналдо и Меси са сгрешили, осъществявайки трансфери в Манчестър Юнайтед и ПСЖ.

"Кариерите им приключиха и мисля, че и двамата трябва да бъдат много доволни от постигнатото през последните 15 години. Те бяха над всички останали и сега е нормално да минат на втори план и да понамалят темпото", обяви Анелка пред „RMC Sport“.

"Меси ме изненада повече от Роналдо. Мислех, че Лео ще се адаптира лесно във Франция и за него ще бъде като разходка. Смятах, че Кристиано ще има повече трудности в Англия, защото за мен Висшата лига е най-взискателният шампионат в света. И двамата трябваше да бъдат по-умни. Точно това се случва с играчи, които искат да играят по-дълго. Те не бяха хитри. Трябваше да помислят как да приемат по-малко сложно предизвикателство, защото е нужно да вземеш правилните решения, за да завършиш на върха", допълни той.

Анелка направи сравнение и със собствената си кариера.

"Има играчи, които не се колебаят да приключат с футбола на 32, 33 или 34 години, за да не бъдат критикувани. Аз спрях на 36, но на 32 отидох в Китай", припомни французинът.

Междувременно Меси реши в кой гранд ще продължи кариерата му през следващия сезон.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички