Томас Тухел първо жегна леко, но след това похвали Ромелу Лукаку след мача с Тотнъм


Томас Тухел първо жегна леко, но след това похвали Ромелу Лукаку след мача с Тотнъм
Снимка: Getty Images

1655 0

Старши треньорът на Челси Томас Тухел бе доволен след победата на своя тим срещу Тотнъм в първия мач от 1/2-финалите за Купата на Лигата в Англия. Вниманието на всички "сини" фенове бе съсредоточено върху изявите на Ромелу Лукаку, който забърка голям скандал със свое изказване, но вчера бе реабилитиран и прекара пълни 90 минути на терена на "Стамфорд Бридж".

Говорейки пред "Sky Sports" след срещата, Тухел първо жегна леко белгиеца с коментар, твърдейки, че силното начало на Челси се дължи на свежестта в краката на някои футболисти:

"Началото бе впечатляващо, защото бяхме свежи. Дадохме почивка на Жоржиньо през седмицата, Лукаку сам си даде почивка в последния мач... Виждаше се, че бяхме свежи и не загубихме фокуса си в нито един момент", каза наставникът на Челси, който бе пуснал в игра и Маланг Сар, Хаким Зиеш и Саул Нигес.

Попитан впоследствие конкретно за Ромелу Лукаку, Тухел каза следното: "Мисля, че игра добре. Напълно доволен съм от изявите му. Сигурен съм, че той не е афектиран от случилото се - изглежда спокоен. Лукаку може да се справи с напрежението и показа добра игра в дефанзивен план, а също така и създаде някои шансове".

"Заслужена победа, отличен резултат. Можеше да вкараме и още, но това е футболът. Трудно е да бележиш срещу отбор като Тотнъм, трудно е дори да създаваш положения. Крайният изход все още не е решен и ще трябва да поработим още 90 минути по същия начин, за да се класираме на финала", каза относно самия мач Томас Тухел.

Тази вечер трябваше да се изиграе и първият мач от другия полуфинал между Ливърпул и Арсенал, но той бе отложен заради позната причина!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички