Официално: Отложиха 1/2-финалното дерби Арсенал - Ливърпул за Купата на Лигата заради коронавируса


Официално: Отложиха 1/2-финалното дерби Арсенал - Ливърпул за Купата на Лигата заради коронавируса
Снимка: Getty Images

2280 0

Официално бе потвърдено, че полуфиналният сблъсък за Купата на Лигата между Арсенал и Ливърпул няма да се състои. Причината е добре позната - коронавирусът. Този път той е завзел мърсисайдци и ги принуди да пожелаят отлагане на първия мач.

Молбата бе приета заради големия брой заразени футболисти и хора от щаба на отбора. Помощникът на Юрген Клоп - Пепейн Лейндерс, който трябваше да изведе отбора на "Емиратс Стейдиъм", също е дал положителна проба.

Така Ливърпул остава без необходимия брой играчи и хора от щаба, за да изпълни първоначалната програма за сблъсъка. В резултат на това първият сблъсък от полуфинала между двата тима ще се състои в четвъртък, 13 януари, от 21:45 часа българско време.

Реваншът пък ще бъде на "Емиратс Стейдиъм" в четвъртък, 20 януари, също от 21:45 часа българско време. Билетите, които са закупени за сблъсъка, ще важат и при провеждането му с две седмици "закъснение". От клуба ще се свържат с всички фенове, които имат билети.

От Ливърпул благодариха на Арсенал и на EFL за проявеното разбиране, както и на привържениците и на двата клуба. Както е известно, часове преди да бъде отложен мачът, клубната база на Ливърпул бе затворена!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички