В Италия към Роналдо и Лукаку: Заслужаваше ли си да напуснете Серия А?


В Италия към Роналдо и Лукаку: Заслужаваше ли си да напуснете Серия А?
Снимка: Getty Images

1984 0

Италианското издание football-italia излезе с любопитен материал, с който зададе своеобразен въпрос към двете най-големи звезди, които напуснаха местната Серия А през това лято - Кристиано Роналдо и Ромелу Лукаку. Както е известно, и двамата се завърнаха в английската Висша лига - португалецът от Ювентус в Манчестър Юнайтед, докато белгиецът - от Интер в Челси.

Материалът има за цел да демонстрира, че играчите са сбъркали с това си решение и за тях е щяло да бъде по-добре, ако останат на Ботуша. Трябва да допълним обаче, че случаят на Лукаку се различава от този на Роналдо и той иска да се върне в Интер.

"Те бяха най-блестящите звезди в първенството, но при вече преполовен сезон изглежда сякаш са загубили повече, отколкото техните бивши клубове. Това е особено вярно за белгийската звезда, която наскоро се извини на феновете на Интер за начина, по който е тръгнал, признавайки, че се надява да се върне в клуба един ден.

Белгийският национал отбеляза 64 гола в 95 мача с Антонио Конте в Интер, а за Челси има само 7 гола за 18 мача през този сезон. Ювентус се мъчи да замени Роналдо в отношение на головете, но изглежда има повече шансове да завърши в топ 4, отколкото Манчестър Юнайтед.

Португалската звезда има 101 гола в 134 мача за 3 сезона в Ювентус, а без него "бианконерите" са вкарали само 27 гола в 19 мача - най-малко от всички клубове в топ 10 на Серия А. Роналдо има 14 гола в 22 мача с "червените дяволи", но Юнайтед се мъчи във Висшата лига. Отборът е 7-и и загуби първи мач с Ралф Рангник. Роналдо е най-добрият голмайстор в историята на Шампионска лига и едва ли е очаквал да се бори за 4-ата позиция, когато се върна на "Олд Трафорд" през лятото.

Ювентус също е аут от състезанието за титлата в Серия А и вероятно напускането на Роналдо е загуба и за клуба, и за играча. Интер пък вече преживя раздялата с Лукаку. Неговият заместник Един Джеко вкара 11 гола в 24 мача и "нерадзурите" са лидери в подреждането на Серия А с 4 точки преднина пред Милан. Лукаку се нуждае от Интер повече, отколкото Интер от Лукаку" - пише изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички