Тиери Анри оприличи звездата на Челси Кай Хаверц на легендарния Робин ван Перси


Тиери Анри оприличи звездата на Челси Кай Хаверц на легендарния Робин ван Перси
Снимка: GettyImages

1406 0

Легендата на Арсенал - Тиери Анри, се изказа изключително ласкаво по адрес на една от звездите на градския съперник на "артилеристите" Челси

Бившият голмайстор сравни Кай Хаверц с бившия си именит съотборник Робин ван Перси. Това се случи след победата на лондончани над Борусия Дортмунд с 2:0 в мач-реванш от 1/8 финалите на Шампионска лига. С общ резултат 2:1 английският гранд продължи напред.

Сред футболистите, които приковаха погледите върху себе си бе именно Хаверц. Германският национал реализира победното попадение за отбора си от дузпа, а в първото такова, отбелязано от Рахийм Стърлинг, изигра ключова роля.

"Мисля, че беше добър. При изграждането на първия гол може да се види как задържа топката много добре. Понякога ми напомня малко, много малко за Робин с начина, по който задържа топката", коментира Анри пред "CBS Sports" и продължи.

"Робин ван Перси беше много добър с левия крак. Докосването му винаги беше безупречно, а той целеше да привлече повече хора напред. Това мисля е причината играч, който бива използван като крило или десетка, да бъде поставен като деветка - защото задържа добре.

Сега обаче той се нуждае да превърне всичкото това в повече попадения. Знам,че може", допълни още бившият нападател. Той и колегите му Джейми Карагър и Майках Ричардс коментираха и предстоящия реванш между Байерн Мюнхен и ПСЖ.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички