ВИДЕО: Детинската грешка, която изхвърли Борусия Дортмунд от Шампионска лига


ВИДЕО: Детинската грешка, която изхвърли Борусия Дортмунд от Шампионска лига
Снимка: GettyImages

3970 0

Борусия Дортмунд се прости с мечтата си да се бори на всички фронтове в заключителната фаза на настоящата кампания, след като отпадна от Шампионска лига на осминафиналите.

Възпитаниците на Терзич имаха аванс от гол преди реванша на “Стамфорд Бридж”, още в Германия си пролича силната игра на “сините”, която в крайна сметка донесе 2 безответни попадения 3 седмици по-късно.

И двата тима имаха своите ситуации в реванша и трябва да се отбележи, че Дортмунд можеше да прати срещата в продължения до самия край, но самите “жълто-черни” се закопаха в двубоя с груби грешки в рамките на секунди.

Грешката от адреналин и настойчивост

По-малко от 120 изиграни секунди на втората част бяха нужни на Волф, за да играе с ръка в наказателното поле, което след преглед на ВАР бе отсъдено логично като дузпа.

Лошият късмет за гостите обаче не свършваше дотук, тъй като Хаверц първо нацели страничния стълб, но опитът бе пребит поради нахлуване на “жълто-черни” в наказателното поле.

От втория опит германският национал удвои преднината, което бе повече от достатъчно за продължаването напред, докато това се превърна в първи резултат, по-различен от победа, през 2023 г. за немския гранд.

Вижте най-интересното около първите четвъртфиналисти в Шампионска лига!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички