Тибо Куртоа се завръща на "Стамфорд Бридж" и се надява да не бъде освиркван


Тибо Куртоа се завръща на "Стамфорд Бридж" и се надява да не бъде освиркван
Снимка: Getty Images/Guliver

2478 0

На вратаря на Реал Мадрид Тибо Куртоа му предстои завръщане в сряда вечер на „Стамфорд Бридж“, където той се състезаваше в периода от 2014 до 2018 година. Белгиецът се надява да не бъде посрещнат с освирквания от феновете на Челси.

„Лос бланкос“ ще направят всичко възможно да си вземат реванш, след като „сините“ ги отстраниха на полуфинала в миналогодишното издание на Шампионска лига, с общ резултат 3:1. Ако мадридчани искат да продължат напред в надпреварата, то Куртоа трябва да бъде на ниво за предстоящите сблъсъци с лондончани.

„Надявам се да не бъда освиркван, но човек никога не знае. Готов съм за мача в сряда и ще дам всичко от себе си. Силно искам да бъда посрещнат топло, въпреки че в момента сме съперници. Те ще искат да спечелят, но същото се отнася и за менq затова не очаквам аплаузи по мой адрес“, заяви вратарят в изявление в официалния сайт на Реал Мадрид.

С екипа на Челси белгийският страж спечели два пъти Висшата лига и също така триумфира в Карабао Къп и ФА Къп. Статистиката му за "сините" е впечатляваща – в 154 мача под рамката има записани 58 чисти мрежи във всички турнири.

След Мондиал 2018 Куртоа се върна в Мадрид, където неведнъж е заявявал, че се чувства истински щастлив, но този път с екипа на Реал, след като дълго време игра за градския съперник Атлетико.

Сблъсъкът с Челси чука на вратата, а ето кой рефер ще ръководи двубоя в сряда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички