Звезда на Байерн Мюнхен обмисля да напусне отбора поради интерес от Реал и Ливърпул


Звезда на Байерн Мюнхен обмисля да напусне отбора поради интерес от Реал и Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

4469 0

Байерн Мюнхен за поредна година крачи уверено към титлата в Германия, като едновременно с това продължава борбата си в Шампионска лига.

Голяма заслуга за успехите на гранда от Мюнхен има крилото на отбора Серж Гнабри. 26-годишният играч отбеляза 61 гола и 40 асистенции в 163 мача, като спечели 10 трофея, включително Шампионска лига. Въпреки това, индикации за подновяване на договора му, който изтича през следващата година, липсват. 

По потвърдена информация Реал Мадрид и Ливърпул проявяват интерес към бързоногото крило. Именно това кара футболиста да обмисля вариант за напускане на "Алианц Арена".

По информация на "GOAL" ръководството на Байерн се опитва да запази крилото, но все още е далеч от успеха. Германският национал иска да прецени кое решение е правилното за него по отношение на спортни цели, успехи, както и финансов аспект.

По време на пресконференцията си миналата седмица треньорът на баварците - Юлиан Негелсман, изрази желание да задържи Гнабри в редиците си. 

"Той разполага с всичко, от което един играч се нуждае и което се харесва на един треньор. В крайна сметка, това е въпрос на преговори между клуба и играча, но съм сигурен, че ще се справим. Бих искал да го задържа", коментира наставникът. 

За да постигне успех в преговорите, Байерн ще трябва да направи Гнабри един от най-високоплатените си футболисти. В момента заплатата му е 8млн. евро. От друга страна, след тежката Ковид криза евентуална продажба на футболиста и лишаването от разходи по високата му заплата биха се отразили добре на клуба.

С доброто си представяне в последните 5 години крилото прикова погледа на Реал Мадрид върху себе си. Представители на клуба вече са се свързали с футболиста, за да обсъдят намеренията си. Испанският гранд вече привлече един от съотборниците му - Дейвид Алаба, който бързо се адаптира в новата обстановка. Това може да послужи като коз за "кралския клуб" в евентуални преговори с Гнабри. Германецът е близък приятел с Алаба и редовно посещава защитника след преместването му в Испания.

Карло Анчелоти и екипът му обаче далеч не са единствените, които проявяват интерес към нападателя. Такъв има от Ливърпул, както и от Ювентус, които следят изявите му. "Червените" виждат футболиста като евентуален заместник на звездата си - Мохамед Салах, при провал в преговорите с египтянина. Ювентус, от своя страна, следи пазара за предстоящи свободни агенти и е възможно да предложи на Байерн опция за наем на играча им през летния трансферен прозорец. 

Интерес на друг испански гранд - Барселона, има към нападателя на баварците - Робърт Левандовски. Каталунците обаче оцениха подобен трансфер на скромните 50 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички