Френски арбитър ще ръководи първата среща между Челси и Реал Мадрид от Шампионска лига


Френски арбитър ще ръководи първата среща между Челси и Реал Мадрид от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1606 0

От УЕФА обявиха изцяло френска съдийска бригада, начело с Клеман Тюрпен, която ще води първата среща от четвъртфинала на Шампионска лига между отборите на Челси и Реал Мадрид в Лондон.

Интересното е, че до момента френският арбитър е водил 3 срещи на Кралския клуб, а мадридчани са побеждавали и в трите. Любопитно е да се отбележи, че първата бе срещу Лудогорец (Разград) през сезон 2014/15, в която се наложиха с 4:0 на "Сантиаго Бернабеу", а тогава Тюрпен показа директен червен картон на Марселиньо. Хубаво е да се отбележи, че и всички срещи на Реал, ръководени от Тюрпен, са били в груповата фаза на ШЛ.

За Челси обаче това не са много добри новини, защото и в двата си мача, ръководени от Тюрпен, „сините“ са били от губещата страна, и то удома на „Стамфорд Бридж". В първата лондончани понесоха поражение с 0:3 от Байерн Мюнхен в осминафиналите на Шампионска лига, а французинът показа червен картон на Маркос Алонсо. Година по-късно Тюрпен бе рефер и при загубата на Челси от Порто с 0:1 във втората среща от четвъртфиналите на ШЛ, но това не попречи да се класира напред, където срещна именно Реал. 

С времето френският съдия се превърна в един от най-добрите на планетата. В сряда той ще реферира своя мач №35 в Шампионска лига. През изминалото лято той ръководи две срещи от Евро 2020, а на Мондиал 2018 също оглави две. Очаква се да поеме и ключови срещи на Световното първенство в Катар по-късно тази година.

Челси и Реал Мадрид влизат в може би най-интересния сблъсък от четвъртфиналната фаза на Шампионска лига този сезон. А ето какво постигна ас на „белия балет“ този уикенд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички