Ефектът "Шави": Може ли Барселона да догони Реал Мадрид?


Ефектът "Шави": Може ли Барселона да догони Реал Мадрид?
Снимка: Getty Images

2909 0

С 10 мача до края на сезона в Ла Лига тимът на Барселона, предвождан от Шави Ернандес, се смята за единственият отбор, който може да се противопостави на Реал Мадрид в надпреварата за титлата, пише испанското издание Marca.

Въпреки че отборът на Карло Анчелоти грабна важна победа над Селта Виго в събота, Барселона математически все още е в битката. Това се случи благодарение най-вече на Шави, който помогна на каталунците да преоткрият формата си и да се изкачат до второто място в таблицата на Ла Лига..

Трудното начало

След пристигането на Шави Барселона направи равенство срещу Бенфика и загуби от Байерн Мюнхен, което ги остави извън елиминациите в Шампионска лига.

Барселона също беше победен от Реал Мадрид в полуфиналите на Суперкупата на Испания, преди да бъде елиминиран и от Купата на Краля от Атлетик Билбао, като и двата мача бяха загубени в продълженията.

Трансферите

Междувременно Шави регистрира три победи и три равенства в първите си шест мача в Ла Лига. Трансферите на Дани Алвеш, Феран Торес, Адама Траоре и Пиер-Емерик Обамеянг обаче послужиха като огромен тласък за блаугранас, които значително се подобриха през последните два месеца.

Страхотната серия на Барселона

След елиминирането си от Купата на Краля Барселона премина в серия от 13 мача без загуба, в която победи топ отбори като Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Севиля в Ла Лига, като срещу "кралете" успехът бе с красноречивото 0:4 на "Бернабеу".

Междувременно Барса изхвърли Наполи от Лига Европа и след това се класира за 1/4-финалите на надпреварата, преодолявайки и Галатасарай.

Барселона регистрира 10 победи и три равенства, като отбеляза 33 гола и допусна само 10 през последните два месеца.

Остава да видим дали Шави е пристигнал навреме, за да спаси напълно сезона на Барселона и да спечели трофей - а защо не и този в Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички