Технически резил, драма и много емоции не успяха да спрат Арсенал на "Елънд Роуд"


Технически резил, драма и много емоции не успяха да спрат Арсенал на "Елънд Роуд"
Снимка: Getty Images

6479 0

Арсенал постигна минимален успех с 1:0 срещу Лийдс. Мачът на "Елънд Роуд" бе изпълнен с какво ли не - от прекъсвания до ключови намеси на ВАР. Авторът на единственото попадение бе младият британец Букайо Сака.

Само няколко минутки, след началото на срещата, главният арбитър Крис Кавана бе принуден да я прекъсне поради технически проблем, който е спрял комуникацията между съдийската бригада.

След 40 минути чакане мачът бе подновен. Лийдс показа страхотна игра през първата част, но добри изяви на Арън Рамсдейл убиха мераците на домакините за гол. В крайна сметка резултатът бе открит в 35'. Лийдс сгреши при изнасянето на топката, а Букайо Сака наказа тази грешка, вкарвайки за 1:0.

През втората част Лийдс продължи да бъде по-добрия тим на терена. В 65-ата минута бе отсъдена дузпа за домакините след игра с ръка на Салиба и консултация с ВАР. Зад кълбото застана Патрик Бамфорд, който обаче дори не уцели вратата, разочаровайки всички на "Елънд Роуд". В края на мача нервите взеха превес и Габриел Магаляеш си изкара червен картон, но след консултация с ВАР той бе отменен.

Следващият мач на Арсенал е срещу ПСВ Айндховен в Лига Европа предстоящият четвъртък (20 октомври). Лийдс пък ще гостува на закъсалия Лестър в същия ден в мач от Висшата лига.

Развой на срещата

ПЪВРО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата на "Елънд Роуд" бе прекъсната около третата минута поради технически проблеми с комуникационните устройства на реферите. Изглежда сривтът в системите е сериозен. Футболистите се прибраха по съблекалните.

Проблемът с токовия удар на "Елънд Роуд" бе разрешен. Двата отбора вече играят. Веднага след подновяването на играта Луис Синистера от Лийдс проби добре и нанесе хубав удар, но за съжаление той мина встрани на вратата на Рамсдейл. След подновяването Лийдс изглеждаше по-опасния отбор. Домакините бяха по-агресивни и уверени в действията си.

В 20-ата минута се откри още една интересна възможност пред Лийдс. След изпълнен корнер настана същински карамбол в наказателното поле на "артилиеристите". Паскал Страйк нанесе удар, но Арън Рамсдейл реагира брилянтно, опазвайки вратата си суха. В ответната контраатака пък Габриел Жезус получи шанс, но не успя да го реализира.

При грешка на изнасянето на топката на Лийдс. Кълбото се озова в Букайо Сака. Той комбинира с Мартин Йодегор, който го изведе, а след това британецът с туповен удар откри резултата в 35-ата минута - 1:0 за Арсенал. В 45' Харисън нанесе хубав удар извън наказателното поле, с който можеше да изравни, но имаше малшанса да не уцели вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лийдс излезе по-свеж на почивката и имаше добри ситуации да отбележи, но те бяха осуетени от Арън Рамсдейл. В 63' Лийдс получи възмонст да изпълни дузпа след игра с ръка на Салиба в наказателното поле. Зад топката застана резервата Патрик Бамфорд, но той не успя да намери очертанията на вратата и пропусна.

В 71-ата минута отново Патрик Бамфорд се превърна в грешник. Британецът бе изведен лице в лице с Арън Рамсдейл, но не успя да премине през него и да изравни. Лийдс продължаваше да изглежда като по-добрият отбор на терена и не даваше много шансове на Арсенал.

Във втората минута от добавеното време играта се изнерви жестоко. Габриел Магаляеш от Арсенал бе изгонен след грубо нарушение на правилата срещу Патрик Бамфорд. Впоследствие обаче Крис Кавана се посъветва с ВАР и отмени решението си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лийдс: Мелие, Страйк, Купър, Кох, Кристенсен, Рока Хунке, Адамс, Харисън, Арънсън, Синистера, Родриго

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Габриел, Салиба, Уайт, Джака, Партей, Йодегор, Мартинели, Сака, Жезус

ПРЕДИ МАЧА

Арсенал влиза в срещата като лидер във временното класиране в таблицата. Момчетата на Микел Артета са с актив от 24 точки с една повече от втория и третия - Манчестър Сити и Тотнъм. Лийдс пък се намира на 15-ата позиция с едва  пункта.

"Топчиите" направиха сериозна заявка за титлата, след като съумяха да надвият Ливърпул преди седмица с 3:2 у дома на "Емиратс". Към момента лондончани са с 4 победи и 1 загуба в последните си 5 срещи в елита. Лийдс загуби от Кристъл Палас миналата неделя с 2:1. Джеси Марш и компания не се намират в никак добра форма и са с 3 загуби и 2 равенства в последните 5 мача.

Днес обаче Лийдс посреща Арсенал на негостоприемния "Елънд Роуд", където се спъна Челси по-рано през сезона. Предстои да разберем какво ще се случи този следобед.

Главен арбитър на срещата ще бъде Крис Кавана.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Арсенал продължава да мечтае за титлата във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички